MNOGO TROŠILI, PA BANKROTIRALI: Toni dva puta ostala bez bogatstva, Pamela živela u PRIKOLICI!
Foto: Pprofimedia

BEZ IJEDNOG DOLARA

MNOGO TROŠILI, PA BANKROTIRALI: Toni dva puta ostala bez bogatstva, Pamela živela u PRIKOLICI!

Pop kultura -

Oni su bili slavni i bogati, a neki od njih sada su samo slavni. Iako se razmeću luksuzom i žive glamuroznim životom, i njih je stigla čuvena kletva "Imao pa nemao". Umesto da ulažu novac i pametno investiraju, neki su ga potrošili na lud provod i žene, dok je drugima biznis potpuno propao, a samo su retki opet stali na noge.

50 Cent

Imao 10 miliona, potrošio 50

Reper je finansijsku krizu imao 2015. godine, nakon što ga je bivša devojka tužila za neovlašćeno objavljivanje snimka seksa na internetu. Sud mu je odredio da mora da plati pet miliona dolara odštete i troškove nakon pet godina dugog suđenja.

foto: profimedia

50 Cent je onda podneo zahtev za zaštitu od bankrota 2015. godine, što je sve iznenadilo jer se smatrao jednim od najrazumnijih muzičara u smislu čuvanja i ulaganja imovine. Njegova verzija bankrota dozvolila mu je da kontroliše svoje poslove kako bi napravio plan i reorganizaciju svoje imovine i izbegao likvidaciju. Zahtev koji je popunio u američkom sudu za bankrot u Hartfordu, u Konektikatu, pokazao je da je reper nakupio deset miliona dolara imovine i 50 miliona dolara dugova.

Nikolas Kejdž

Dvorci i dinosaurusi mu došli glave

Bogatstvo ove holivudske zvezde svojevremeno je bilo procenjeno na 150 miliona dolara, a danas je šestostruko manje jer je nemilice kupovao sve i svašta. Nikolas je u jednom trenutku posedovao 15 kuća, dvorce u Engleskoj i Nemačkoj, imanje vredno 25 miliona dolara u Kaliforniji, ostrvo na Bahamima i ukletu kuću u Americi, a za svoje nekretnine duguje 6,3 miliona dolara poreza.

foto: Fonet

Kolekcionar je automobila, imao je čak devet rols rojseva i lamborgini od 450.000 dolara. Poseduje lobanju dinosaurusa staru 70 miliona godina i vrednu 276.000 dolara, grobnicu u obliku piramide visoku oko tri metra u kojoj želi da bude sahranjen i hobotnicu od 150.000 dolara koja mu, navodno, pomaže u glumi. Poseduje i zavidnu kolekciju stripova vrednu 1,6 miliona dolara. Za gubitak svog bogatstva okrivio je bivšeg partnera Semjuela Levina, kojeg je i tužio zbog rizičnih investicija. Levin je jednom prilikom izjavio da Kejdž "nekontrolisano troši" i da bi trebalo da zarađuje 30 miliona dolara godišnje kako bi mogao da održava svoj životni stil.

Pamela Anderson

Živela u prikolici

Pamela Anderson bankrotirala je 2013. kada nije mogla da plati porez i rekonstrukciju kuće u Malibuu, čiji su troškovi iznosili preko milion dolara.

foto: Profimedia

Kortni Lav je tada otkrila da zvezda "Čuvara plaže" živi u prikolici, a o kreditnoj kartici može samo da sanja. Glumica je tada izgledala zapušteno, a živela je kod dečka, ronioca Džemija Padžeta. Bila je primorana da proda vilu u Malibuu, a u jednoj emisiji je rekla da je "u dugovima do guše i da je mnogo rizikovala".

Elton Džon

Potrošio 50 miliona za 20 meseci

Elton Džon je proglasio bankrot 2002. Kupovao je nekretnine u svim delovima sveta, a na karticama je pravio trošak od čak 400.000 dolara mesečno, pa je uspeo da potroši 50 miliona evra za 20 meseci. U tom periodu, samo za cveće potrošio je 450.000 dolara. Pevač je to priznao i rekao:

foto: Profimedia

- Ja sam samac, nemam kome da ostavim novac. I volim da ga trošim. Potrošio sam mnogo na cveće - rekao je muzičar koji se kasnije oženio svojim partnerom i usvojio decu, pa sada troši racionalnije.

Tori Speling

Posle tate potop

Glumici finansije nisu jača strana i trošila je više nego što je zarađivala. Država je Tori i njenom suprugu Dinu Mekdermotu tražila da plate porez od nekoliko miliona dolara ili im je pretio zatvor od godinu dana. Zbog toga je 2015. bila primorana da pozajmljuje novac od prijatelja.

foto: Profimedia

Oni su posavetovali Tori i Dina da potraže posao van glume, ali je ona tvrdila da ne ume da radi ništa drugo. Uzimajući u obzir da imaju petoro dece, smatrali su da ne bi trebalo da odbija da radi, a pritom je njen suprug bivšoj ženi dugovao alimentacije za godinu dana. Kažu da je Tori bila očajna bez novca, a najviše ju je pogodilo jer nije mogla da ide na botoks. Ubrzo su nekako uspeli da stanu na noge, ali ni približno kao nekada, kada je Tori živela od para svog prebogatog oca, pokojnog holivudskog producenta Arona Spelinga.

Toni Brekston

Dva puta bankrotirala i opet se obogatila

Pevačica je proglasila bankrot 1998. godine, a za to je okrivila nedovoljni priliv novca od svog prvog albuma, koji je postigao ogroman uspeh, ali i svoje potrošačke navike koje su van kontrole. Iako su se u svetu njeni albumi prodavali u milionima primeraka, ona je rekla kako je od diskografske kuće dobila ček od samo dve hiljade dolara kojima nije mogla da pokrije račune. Kada se konačno izvukla iz finansijskih problema, Toni je dobila svoj šou u Las Vegasu, koji je ukinut nakon što joj je pozlilo.

foto: Profimedia

Ustanovljeno je da Toni boluje od lupusa i šou od kojeg je zarađivala milione bio je ugašen. Nakon toga mnogi sponzori su tužili pevačicu, a njen dug je bio čak 50 miliona dolara. Bila je prinuđena da potpiše bankrot po drugi put. Medijski uspeh je ponovo doživela zahvaljujući šou-emisiji "Braxton Family Values" 2011. i opet je počela da zarađuje.

foto: Kurir

Kurir.rs/ Jelena Stuparušić/ Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track