U DOBA KORONE MUZIKA JE NAJVIŠE POGOĐENA! Bajaga izneo šokantne tvrdnje: Otkazali smo 20 koncerata i novi album nam je bio spas!
Foto: Ana Paunković

promocija

U DOBA KORONE MUZIKA JE NAJVIŠE POGOĐENA! Bajaga izneo šokantne tvrdnje: Otkazali smo 20 koncerata i novi album nam je bio spas!

Pop kultura -

Uz mini-koncert i ograničeno druženje sa novinarima i fanovima, usled novih mera kriznog štaba, grupa Bajaga i Instruktori predstavila je juče svoj novi, 13. album - "Ovaj svet se menja". Album je izdao PGP-RTS u saradnji sa "Jugotonom" ("Kroacija rekords").

- Velika je privilegija pratiti ovakve muzičke priče, kakvu već decenijama ispisuje Bajaga i njegovi Instruktori. Ovaj album će ostaviti trag u vremenu - istakla je Natalija Calić u ime "Jugotona". - Ove pesme, ritam i muzika će nam pomoći da shvatimo da se ovaj svet zaista menja - dodala je ona.

foto: Ana Paunković

Zbog pandemije otkazano je mnogo nastupa, ali posle više od 35 godina rada bend je nastavio sa radom. - Ovaj album je nastao baš u vreme pandemije i pitanje je da li bismo ga i snimili da nije bilo karantina i svega ostalog - rekao je Momčilo i dodao:

- Otkazali smo više od 20 koncerata i ovaj album je, u neku ruku, bio spas za mene i za moje prijatelje iz grupe da nešto korisno radimo u ovo vreme kad je muzika najviše pogođena. Ovom prilikom Bajaga je izrazio nadu da će se uskoro vratiti i živim nastupima, na kojima će predstaviti ovaj album pred mnogobrojnim fanovima.

Kurir/ A. P. - S. K. Foto: Ana Paunković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track