GLUMAC NA ČELU UPRAVNOG ODBORA NACIONALNOG TEATRA! Goncić za Kurir: Moramo očuvati naše najveće pozorište!
Foto: Tamara Trajković

promene

GLUMAC NA ČELU UPRAVNOG ODBORA NACIONALNOG TEATRA! Goncić za Kurir: Moramo očuvati naše najveće pozorište!

Pop kultura -

Svetislava Buleta Goncića Ministarstvo kulture imenovalo je za novog predsednika Upravnog odbora Narodnog pozorišta u Beogradu. Jasmina Ninkov, podsetimo, podnela je ostavku na ovu funkciju iz ličnih razloga, pa je pozicija bila upražnjena nekoliko meseci.

- U ovom teškom trenutku, kad smo suočeni sa velikom epidemiološkom krizom, koja je umnogome promenila i naše živote i život i smisao pozorišta u uslovima kada nije preporučljivo veliko okupljanje, najvažnije je sačuvati resurse i sačuvati ljude, kako bi, kada sve ovo prođe, moglo da se nastavi s normalnim radom. Ja sam ovaj poziv Ministarstva kulture prihvatio vrlo ozbiljno, za mene je ovo velika čast i mislim da svi treba da imamo zajednički cilj, a to je očuvanje našeg najvećeg pozorišta, ali i svih naših kulturnih institucija, umetnika i pozorišta uopšte - rekao je za Kurir Bule Goncić, koji ostaje i upravnik Ustanove kulture "Vuk".

foto: Tamara Trajković

Narodno pozorište u Beogradu odložilo je proslavu dana pozorišta, ali je donelo odluku da nagradu "Raša Plaović", koju nacionalni teatar u Beogradu dodeljuje za najbolje glumačko ostvarenje na svim beogradskim pozorišnim scenama u sezoni 2019/2020, pripadne Igoru Đorđeviću za ulogu Kaligule u istoimenoj predstavi, nastaloj po delu nobelovca Albera Kamija u režiji Snežane Trišić, prenosi Tanjug.

foto: Željko Jovanović

Odluku o nagradi doneo je većinom glasova žiri koju su činili Vladan Gajović, Filip Grinvald, Raško Jovanović, Rada Đuričin i Radmila Živković. Đorđević je treći glumac koji je vredno priznanje dobio dva puta. Pre njega, nagradu "Raša Plaović" dva puta su dobili Dragan Mićanović i Petar Banićević.

Kurir, foto: Tamara Trajković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track