U 2021. STIŽE CRNA SVADBA, PRVA SRPSKA HOROR MISTERIJA: Glavne uloge igraju Uliks Fehmiu i Nikola Kojo, a evo šta je zaplet priče!
Foto: Firefly Production

nove serije

U 2021. STIŽE CRNA SVADBA, PRVA SRPSKA HOROR MISTERIJA: Glavne uloge igraju Uliks Fehmiu i Nikola Kojo, a evo šta je zaplet priče!

Pop kultura -

S pojavom korone i ekspanzijom HBO i Netfliksa i naša publika se, najblaže rečeno, navukla na TV serije, od onih istorijskih, koji u raskošnoj i skupoj scenografiji predstavljaju neku epohu, pa do visokobudžetnih krimi-trilera i naučne fantastike.

Na domaćem tržištu prošle godine pojavila se produkcijska kuća "Fajerflaj" s tri nove serije: "Tajkun", "Močvara" i "Klan", ali nam i za 2021. godinu pripremaju nove i žanrovski potpuno različite priče. Gotovo u tajnosti snimljena je prva domaća horor serija "Crna svadba".

Serija Crna svadba, Crna svadba
foto: Firefly Production

Scenarista serije je daroviti Strahinja Madžarević, dok režiju potpisuje Nemanja Ćipranić. Deset epizoda prati istragu inspektora Petra, koja ga dovodi do neverovatnih otkrića. Žanr serije je horor misterija, sa jakim dramskim i triler elementima, kao i sa jakim prisustvom folklornih elemenata i narodskih verovanja iz istočne Srbije.

Serija Crna svadba, Crna svadba
foto: Firefly Production

Glavne likove tumačiće Uliks Fehmiu i Nikola Kojo, a u ostalim ulogama videćemo i Jelenu Đokić, Slavka Štimaca, Predraga Peđe Bjelca i Tonija Mihajlovskog. Priča je zasnovana na starom vlaškom obredu sahranjivanja mladića u svadbenom odelu, koga ispraća verenica ili neka druga devojka odevena u venčanicu. Kroz veoma izraženo prisustvo folklornih elemenata i narodnih verovanja iz ovog dela Srbije, upravo će ovaj obred biti jedan od prikazanih verovanja sa kojima će se suočavati i dvojica inspektora.

Serija Crna svadba, Crna svadba
foto: Firefly Production

I same lokacije za snimanje su veoma zanimljive, a scene koje vidite napravljene u centralnoj Srbiji, podno čuvenog krša - u etno-domaćinstvima i na starom srednjovekovnom groblju. Serije ovakvog tipa retko su rađene kako u domaćoj kinematografiji, tako i u regionu, a u svetu nešto slično viđeno je u "Mladom papi". Iz produkcijske kuće "Farejflaj" veruju da će ovaj psihološki triler, koji nas kroz krimi-radnju uvodi u svet magije i drevnih obreda biti potpuno jedinstven TV projekat, koji će obeležiti 2021. godinu. Datum premijere još se drži u tajnosti, a "Crnu svadbu" imaćemo prilike da gledamo na Superstar TV. Sve serije "Fajerflaja" rade se u partnerstvu sa Telekomom Srbija.

Serija Crna svadba, Crna svadba
foto: Firefly Production

Dva aduta

Serije "Porodica" i "Kalkanski krugovi"

Puno prašine izazvaće i druga dva projekta "Fajerflaja": mini-serija "Porodica" o hapšenju Slobodana Miloševića i "Kalkanski krugovi", koji je nova priča Đorđa Milosavljevića. Slobodana Miloševića i Miru Marković igraju Boris Isaković i Mirjana Karanović, dok se o "Krugovima" zasad zna da je to porodična drama sa jakim triler elementima. Radnja je smeštena u seoskom ambijentu. Problemi su savremeni, generacijski određeni i ovakvu priču voleće široka publika.

Kurir, Ljubomir Radanov foto: Firefly

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track