MARIJA MILOŠEVIĆ ĆE SUTRA DA GLEDA PORODICU: Glumica Tijana Marković o svojoj ulozi i izazovima tokom snimanja serije
Foto: EPA, Ana Paunković

TEŽAK ZADATAK

MARIJA MILOŠEVIĆ ĆE SUTRA DA GLEDA PORODICU: Glumica Tijana Marković o svojoj ulozi i izazovima tokom snimanja serije

Pop kultura -

Imala sam najteži zadatak jer za Mariju Milošević ne postoje gotovo nikakvi materijali, istakla je mlada Tijana Marković govoreći o svojoj ulozi u seriji "Porodica".

- Ovde je slučaj bio utoliko kompleksniji, teži, zato što se radi o osobi koja je živa. Marija će sutra da gleda ovu seriju, i meni kao glumici bilo je značajno da je razumem. Bilo čime da se bavim, uvek pristupam nekom liku kao čoveku. Nisam tada, kao tinejdžerka, znala skoro ništa o Mariji, osim da je imala Radio Košavu.

Glumici je najinspirativniji bio način na koji Marija govori, a u izgovoru joj je pomogla LJiljana Mrkić.

Tijana Markovic
foto: Kurir televizija

- Iznenadilo me je toliko njene ljubavi prema ocu, što je volela oružje i što je bila glavna u kafani. Pristupajući njenom liku ušla sam u njene emocije i rane, koje možda ni danas nisu zaceljene - kazala je Markovićeva i dodala da je u Marijinoj ljubavi prema ocu crpila inspiraciju, te da je ulogu posvetila svom ocu koji je nedavno preminuo.

- Iz intervjua s Marijom Milošević urađenog nakon hapšenja njenog oca, saznala da je ona na Slobodana gledala kao na običnog čoveka i da bi više volela da se nije bavio politikom, već nekim običnijim zanimanjem koje bi i njoj i njenoj porodici omogućilo normalniji život - rekla je Tijana Marković i otkrila je kako je dobila ulogu.

Tijana Markovic
foto: Kurir televizija

- Ulogu Marije Milošević u seriji "Porodica" dobila sam na kastingu i sve uloge sam tako dobila. Nikada ne razmišljam o konkurenciji, već sam uvek fokusirana na to da pružim najbolje. Ljudi znaju šta je bilo ispred vile, ali niko ne zna šta je bilo unutar vile, kakvu je dramu ta porodica proživljavala, i to ćemo gledati od večeras. Mnogo mi se dopada serija i ova uloga bila mi je veliki izazov - rekla je ona tokom gostovanja u Jutarnjem programu na televiziji K1.

Tijana je otkrila i da je izučavala Marijin lik pred početak snimanja.

- Marija je tragičan lik, ona se našla negde između u celoj toj teškoj situaciji. Slobu je gledala kao oca, kao običnog čoveka. Onako kako svaka ćerka gleda na svog oca. Marija je volela da puca, volela je kafanu, bila je džek, sve sam to izučavala dok sam se spremala za ulogu, rekla je pa dodala kako joj je Mirjana Karanović svojim savetima dosta pomogla.

- Devedesetih sam bila tinejdžerka i bliska mi je ta muzika i te trenerke i patike, ali bilo je u nekim trenucima teško napustiti ulogu. Obuzimala me je. Morala sam da se nakon snimajućeg dana distanciram. Imala sam veliku tremu jer sam Miru Karanović upoznala na snimanju. Mnogo mi je pomogla savetima da pružim najbolje od sebe. Volela bih da Marija Milošević pogleda našu seriju - zaključla je Markovićeva u Jutarnjem programu.

Tijana Markovic
foto: Kurir televizija

Kurir.rs/Novosti

Bonus video:

01:05

Reditelj u Pulsu Srbije otkrio šta možemo očekivati od serije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track