MILJANA KRAVIĆ ZVEZDA DVA NOVA SITKOMA: Boris Komnenić nije govorio mnogo, ali je sve što bi rekao bilo vredno
Foto: Privatna Arhiva Promo

INTERVJU

MILJANA KRAVIĆ ZVEZDA DVA NOVA SITKOMA: Boris Komnenić nije govorio mnogo, ali je sve što bi rekao bilo vredno

Pop kultura -

Tek što se publici predstavila u seriji "Koleginice", glumica je svoj talenat pokazala i u komediji "Radio Mileva"

Iako je igrala još u prvoj srpskoj telenoveli "Jelena", deceniju i po kasnije glumica Miljana Kravić vratila se na male ekrane velikim ulogama u serijama "Radio Mileva" i "Koleginice". U razgovoru za TV Ekran prisetila se snimanja sa pokojnim Borisom Komnenićem, ali i saradnje s Vukom Kostićem u "Južnom vetru".

Serije "Radio Mileva" i "Koleginice" imaju nešto zajedničko?

- "Koleginice" su prvi ženski sitkom, a mnogo ženskih likova ima i "Radio Milevom". U prvoj glavne likove igraju Vesna Stanković i Tamara Radovanović, a baš tu je Boris Komnenić odigrao poslednju ulogu. I ja konačno tumačim glavnu ulogu na televiziji. Igram Slavicu, mamu jedne ćerke koja se trudi da je izgledom, oblačenjem i ponašanjem prati. Hoće da pokaže da je i ona žena u najboljim godinama i da je moderna. U seriji "Radio Mileva" sam Stela - lajf kouč.

Miljana Kravić
foto: Privatna Arhiva Promo

Jeste li imali prilike da igrate s Borisom?

- U nekoliko epizoda, a u jednoj smo tokom cele bili zajedno. Iznenadio me je njegov prerani odlazak, mislio je da ima problema s kičmom. Pričao je da ga bole leđa, da mu je teško da stoji. Poslednji put smo snimali krajem decembra i taj dan je bio ceo njegov snimajući. Takav tempo je naporan i za mladog čoveka, tako da nisam smatrala da je teško bolestan. Kad je i sam saznao šta je, već je bilo kasno. Naša saradnja je bila veoma lepa, zabavna, izuzetno je duhovit, ne govori mnogo, ali to što kaže, mnogo znači. Zaista jedno predivno iskustvo i svima nam je mnogo žao.

Boris Komnenic
foto: Luka Šarac

Publika vas je zapazila u ulozi Spartine žene u "Južnom vetru". Kakav je Vuk Kostić?

- Imala sam malu ulogu i snimali smo samo jedan dan. Moje dete je u seriji igralo naše zajedničko dete i više sam vodila računa da sve bude s njim u redu. Vuka poznajem odranije i sjajan je kao partner.

Vuk Kostić
foto: Nemanja Nikolić

Koje životno doba je najvažnije za glumicu?

- Najteže razdoblje za dobre uloge jesu godine u kojima sam sada, kasne tridesete i rane četrdesete. Još sam mlada da igram majke, a opet ne mogu da igram devojke. Drago mi je što sam ipak uspela da dobijem uloge u televizijskim serijama koje su interesantne.

Serija 'Koleginice' emituje se na K1
Serija "Koleginice" emituje se na K1 foto: Privatna Arhiva Promo

Ostvarili ste više od 30 uloga na filmu i televiziji, a nosite repertoar Narodnog pozorišta u Kikindi. Da li ste zadovoljni svojom karijerom?

- Imam sreće da sam dosta radila u pozorištu, pa ni u jednom trenutku nisam osetila da gubim vreme. Činjenica je da sam negde neiskorišćena što se tiče filma i televizije. Kao mlada glumica igrala sam dosta u studentskim filmovima i sećam se da su mi kolege i profesori govorili da imam pravo filmsko lice. Uvek sam mislila da zaslužujem više da snimam, a eto, to je tek sad počelo da se ostvaruje.

Kurir TV ekran, Ljubomir Radanov

BONUS VIDEO:

00:39

Reakcije Slavice Đukić Dejanović na glumu Katarine Žutić u seriji Porodica

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track