Najnovije vesti

POSLEDNJA FOTOGRAFIJA ZORANA SIMJANOVIĆA: Pre smrti poslao je poruku svojim prijatelja iz bolnice i napisao samo DOBRO SAM
Foto: Dragan Kadić

TUŽNO

POSLEDNJA FOTOGRAFIJA ZORANA SIMJANOVIĆA: Pre smrti poslao je poruku svojim prijatelja iz bolnice i napisao samo DOBRO SAM

Pop kultura

Kompozitor Zoran Simjanović, autor muzike za mnoge domaće filmove i serije, preminuo je danas u 75. godini od posledica komplikacija koje su nastupile zbog koronavirusa.

Vest o smrti potvrdilo je Udruženje kompozitora Srbije, a za Kurir i njegov bliski prijatelj i saradnik, reditelj Dejan Karaklajić.

- U šoku sam. Zoran je preminuo od korone, a bio je revakcinisan. Bio je u bolnici. Izgubio sam velikog prijatelja - rekao je Karaklajić.

Dejan Karaklajić
foto: Nemanja Nikolić

Samo da nabrojimo sve filmove za koje je pisao muziku, trebalo bi nam četiri strane. A komponovao je za više od 60 igranih filmova, pedesetak TV filmova i serija, crtanih i kratkih filmova i više od pet stotina reklamnih spotova. Autor je i muzike za špicu čuvenog Dnevnika Radio-televizije Srbije.

Poplarni Simke verovao je u oporavak, a tome svedoči i fotografija iz bolnice, koja je objavljena na Tviteru.

"Simke je prijateljima na viberu, a osećala sam se povlašćenom što sam među njima, 31.marta poslao ovu fotku iz bolnice. Mislila sam da izlazi, pisao je "dobro sam, al ništa se još ne zna"... I sada ovaj šok. Bio mi je velika podrška oko feljtona. Ne verujem. Plačem", napisala je Brana Milunov.

Sarađivao je sa brojnim našim rediteljima: Srđanom Karanovićem, Goranom Markovićem, Slobodanom Šijanom, Brankom Baletićem, Goranom Paskaljevićem, Emirom Kusturicom...

Kao kompozitor, pored brojnih nagrada i priznanja, dobitnik je i dve Zlatne arene na Festivalu u Puli za muziku u filmovima "Miris poljskog cveća" i "Balkan ekspres". Osvajao je i nagrade za muziku u filmovima "Otac na službenom putu", "Tito i ja", "Tango argentino". Poslednje što je radio bila je serija "Tajne vinove loze".

Vreme i mesto sahrane biće naknadno saopšteni.

Kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...