ZAVRŠENO SNIMANJE FILMA TRAG DIVLJAČI Datum pun simbolike, a reditelj otkrio i razlog takve odluke
Foto: Promo

kraj

ZAVRŠENO SNIMANJE FILMA TRAG DIVLJAČI Datum pun simbolike, a reditelj otkrio i razlog takve odluke

Pop kultura -

Snimanje filma "Trag divljači", reditelja Nenada Pavlovića, a u produkciji kuće "Režim" Miloša Avramovića, završeno je kadrovima iz centra Beograda.

Tokom šest nedelja film je sniman na autentičnim lokacijama u Nišu, Knjaževcu, Zaječaru i Beogradu, a pandemija korona virusom zadala je mnogo nedaća autorskoj ekipi.

"Pandemija nam je zadala mnogo udaraca, a najveći je svakako bila je nemogućnost glumca Uliksa Fehmiua da tumači jednu od glavnih uloga usled zaraze virusom kovid-19. Sreća u nesreći je da smo brzo došli do rešenja, zahvaljujući Milošu Timotijeviću, koji se herojski prihvatio teškog zadatka da zameni kolegu, uz svega dva dana pripreme za vrlo kompleksnu ulogu. Uprkos svemu, uspeli smo da film snimimo u planiranom roku, kvalitetno i uspešno, zahvaljujući iskusnim, posvećenim i odanim saradnicima, koji su izneli projekat stoički, bez nervoze. Prezadovoljan sam dosadašnjim učinkom i snimljenim materijalom, nakon čega sledi temeljan proces post-produkcije“, istakao je reditelj Nenad Pavlović koji je naglasio da za njega posebnu važnost i simboliku ima činjenica da je snimanje filma završeno baš 15. aprila, na dan rođenja njegovog oca, Živojina Žike Pavlovića.

Trag Divljači, Nenad Pavlović
foto: Emilija Stanišić

Film „Trag divljači“ je pod rediteljskom palicom Nenada Pavlovića, scenarista je Nenad Pavlović, u saradnji sa Djordjem Milosavljevićem i Dimitrijem Vojnovim, a sve po motivima proze Živojina Žike Pavlovića, jednog od naših najznačajnijih književnih i filmskih autora. Ovaj film na poseban način vraća ime Živojina Žike Pavlovića iz zaborava ali i predstavlja omaža filmskom pravcu iz ’60-ih – Crnom talasu, koji je ostavio veliki trag u domaćoj kinematografiji.

„Sa Nešom Pavlovićem sarađujem već duži niz godina, i znam sa koliko mnogo entuzijazma i posvećenosti je radio na scenariu za ovaj filma. Dugo smo razgovarali o ulozi koju igram, i veoma mi je drago što sam deo projekta koji, između ostalog, predstavlja omaž velikom filmskom imenu kao sto je Žika Pavlović“, izjavio je Dragan Bjelogrlić koji tumači ulogu okorelog agenta UDBE.

Trag Divljači
foto: Promo

Radnja filma se odvija u izmišljenom gradu Vranovcu u istočnoj Srbiji, u 1979. godini. Glavni likovi su Jugoslav, ambiciozni novinar u državi koja strogo kontroliše medije i ostavlja malo prostora za istraživačko novinarstvo, kao i Blagoje, potpukovnik UDBE pred penzijom. Putevi im se ukrštaju kada brutalno ubistvo u srpskoj varošici potrese jugoslovensku javnost. Obojica odlaze da istraže slučaj, iz različitih pobuda.

Velika imena našeg glumišta su učestvovala u ovom projektu na čelu sa Radivojem Bukvićem, Predragom Mikijem Manojlovićem, Draganom Bjelogrlićem, Nadom Šargin, Milošem Timotijevićem, Milenom Pavlović, Milenom Radulović, Filipom Šovagovićem, Srdjanom Žikom Todorovićem i drugima.

Trag Divljači
foto: Promo

Film "Trag divljači" realizuje se uz podršku Ministarstva kulture i informisanja, Filmskog centra Srbije, Telekoma Srbije, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu Vojvodine, kao i Potprograma MEDIA u okviru programa Kreativna Evropa za podsticaj razvoja evropskog audiovizuelnog i multimedijalnog sektora.

Kurir.rs

Bonus video:

04:11

TELEVIZIJA KURIR U KUĆI ZAČETNIKA CRNOG TALASA ŽIKE PAVLOVIĆA: Počelo snimanje filma Trag divljači, u režiji njegovog sina

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track