BAJAGA PRAVI MJUZIKL ZA DECU Mačor u čizmama biće hip-hop i rok opereta, a MAČORČINU igra glumac koga svi dobro znamo
Foto: Marina Lopičić

nova premijera

BAJAGA PRAVI MJUZIKL ZA DECU Mačor u čizmama biće hip-hop i rok opereta, a MAČORČINU igra glumac koga svi dobro znamo

Pop kultura -

Četvrta verzija dečje predstave "Mačor u čizmama" Igora Bojovića, u režiji Juga Radivojevića, imaće dve premijere u pozorištu "Boško Buha" 28. i 29. aprila.

Projekat je najavljen kao budući spektakl - hip-hop rok opereta, komad za decu sa pevanjem, gde je stvoren "koktel" tih muzičkih žanrova, a kompozitori su popularni rokeri Momčilo Bajagić Bajaga i Aleksandar Saša Lokner.

"Prvi put radim muziku za dečju predstavu. Sa Buhom sam sarađivao kao autor muzike za "Instant seksualno vaspitanje", koje se ipak obraća tinejdžerima u sazrevanju", rekao je muzičar.

Bajaga, Mačor u čizmama
foto: Pozorište Boško Buha, promo

Upravnik teatra "Boško Buha", ujedno i autor drame Igor Bojović, istakao je da nikada nije imao tako izvanrednu glumačku podelu u svojim verzijama ove poznate bajke, koju čine popularni dramski umetnici - Aleksandar Radojičić, Zoran Cvijanović, Goran Jevtić, Viktor Savić, Katarina Marković, Borka Tomović, Miloš Vlalukin, Uroš Jovčić, Nenad Nenadović, Igor Damnjanović.

"Bajke nas uče životu, daćemo vam jednu dobru foru - kako uspeti na dvoru", priča u stihovima pisac i dodaje da bi na predstavu trebalo roditelji da dovedu decu ako žele da im ona budu uspešna, jer je i to tema komada.

Bajaga, Mačor u čizmama
foto: Pozorište Boško Buha, promo

Reditelj Jug Radivojević je do sada uradio sedam tekstova sa Bojovićem. "Autor teksta Bojović uvek sjajno piše komade za decu, skoro u formi muzičkih partitura. Mi smo napravili predstavu koja je pogodnija za decu danas, gde je poruka da su rad i marljivost najvažniji u životu, uz naravno ljubav koja je osnova, suština svega", rekao je Radivojević.

Aleksandar Radojičić, zvezda TV serija i filmova, nastupa u glavnoj ulozi Mačorčine.

"Mi radimo modernu bajku, da približimo savremenoj deci danas, zato je žanr tako nazvan - hip-hop-rep opereta, da bude blisko novim generacijama koji vole tu muziku", podvukao je Radojičić.

Aleksandar Radojičić
foto: Sonja Spasić

Nakon premijere, "Mačor u čizmama" će se igrati intenzivno tokom celog maja, kao poseban "Mesec premijera".

Prva verzija pod nazivom Mačak u čizmama" je izvedena u Boško Buhi" 1951. godine kada je naslovnu ulogu imao Mića Tatić.

Kurir/ Tanjug, Foto Pozorište Boško Buha

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track