RAT ITALIJE I FRANCUSKE NA MREŽAMA ZBOG EVROVIZIJE! Pljušte MORBIDNI komentari, uvrede i psovke, niko ovaj HAOS nije očekivao!
Foto: Profimedia

FEŠTA

RAT ITALIJE I FRANCUSKE NA MREŽAMA ZBOG EVROVIZIJE! Pljušte MORBIDNI komentari, uvrede i psovke, niko ovaj HAOS nije očekivao!

Pop kultura -

Nakon što je Italija odnela pobedu na Evroviziji, a Francuzi ostali kratkih rukava, "rat" Francuske i Italije na društvenim mrežama i u medijima nastavlja se uz sve niže udarce.

"Bog je srećan kad umiru Italijani", francuska mržnja na društvenim mrežama - ovo je naslov teksta u italijanskom listu Il Giornale koji opisuje kako su pojedini Francuzi na društvenim mrežama neumesno reagovali na vest o pogibiji četrnaestoro Italijana, među kojima i dvoje dece, prilikom pada žičare kod jezera Mađore.

Damiano David, Italija, Evrovizija
foto: Profimedia

Neopisivu tragediju, koja bi trebalo da gane ljude i u njima pobudi saosećanje, razvlačilo je na društvenim mrežama na stotine šakala, primećuje taj list, zgražavajući se nad bezosećajnošću svojih dojučerašnjih prijatelja, komšija, ali i večitih evrovizijskih rivala, prenoseći najmorbidnije i najneumesnije među komentarima: "Bog je srećan kad umiru Italijani", "Bog je ubio 13 italijanskih kurvinih sinova, hvala Bože! Poljupci", "Pala žičara - pravedna kazna sudbine posle kokaingejta grupe Maneskin na Evroviziji."

Reč je o nastavku "rata" koji bukti otkako je pobeda grupe Maneskin na takmičenju za Pesmu Evrovizije posvađala komšije.

Evrovizija, Evrovizija 2021, Live Stream, finale, Final
foto: Printscreen/YouTube/EurovisionSongContest

Francuzi su odmah počeli sa uvredama, povodom insinuacija da se frontmen grupe Damijano David drogirao u „grin rumu“ za vreme saopštavanja rezultata glasanja, što je grupa demantovala i povodom čega su se oglašavali i zvaničnici Evrovizije. Da je sve ostalo na nivou komentara na društvenim mrežama, verovatno i ne bi izazvalo toliku pažnju, ali budući da su u nedelju izašli uvredljivi članci i u francuskoj štampi, ni Italijani nisu ostali dužni, pa se bitka nastavila i u ozbiljnim i kredibilnim medijima.

Tako je Paris Match, odmah posle objave spornog snimka na kojem pevač grupe saginje glavu ka stolu, napisao: "Velika napetost na Evroviziji posle slike kokaina kod jednog od članova benda Maneskin. Organizatori razmatraju šta dalje činiti." Usledili su i drugi komentari u medijima: "Pobednik uzima sve! Je l’ i kokain?", "U pitanju je droga, momentalna diskvalifikacija".

Italijanski mediji komentarišu kako Francuzi grizu i kleveću u nameri da izazovu mržnju prema mladoj italijanskoj grupi, kako bi na "sportski" način pokušali da proguraju naknadnu pobedu svog kandidata.

Evrovizija, Evrovizija 2021, Live Stream, finale, Final
foto: Printscreen/YouTube/EurovisionSongContest

Kurir.rs/RTS/Ilgiornale

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track