02:23

NA SCENU STIŽE NOVA KOMEDIJA: Reditelj Ivan Vuković: Glumcima u Ateljeu 212 ne treba reditelj

KURIR NA PROBI

NA SCENU STIŽE NOVA KOMEDIJA! Reditelj Ivan Vuković: Glumcima u Ateljeu 212 ne treba reditelj (VIDEO)

Pop kultura -

Glumci Ateljea 212 vole da režiraju. Vidite šta mi rade od predstave. Ne znam zašto me uopšte plaćaju, ovim rečima kroz osmeh nas je dočekao na probi Ivan Vuković.

Reditelj s glumcima Urošem Jakovljevićem, Dejanom Dedićem i Ivanom Mihailović na Belefu 30. juna izlazi s premijerom nove drame Staše Bajac "Ova će biti ista". Priča duhovita i bolna, za protagoniste ima muškarce i svojevrsna je muška verzija Stašine prethodne drame. Nasilno, patrijarhalno društvo ovoga puta je posmatrano iz perspektive Igora, Miloša i Dušana, kroz njihove eksplicitne poglede na svet u kome žive, doživljaje sopstvenih pozicija u tom svetu i percepcije žena sa kojima se povezuju. Ima tu svega, i narodnjačkih hitova i kokaina, ali sigurno nikog neće ostaviti ravnodušnim.

- Reditelj, kako se bliži premijera, postaje nebitan, čak i smeta predstavi. Ide sada najlepši deo posla, a to je kad u salu uđe publika. Moj posao je gotov, a predstava je njihova i pripada glumcima - kaže za Kurir Vuković nakon probe.

Ivan Vuković
foto: Zorana Jevtić

U predstavi "Ovaj će biti drugačiji", koja se i dalje igra u Ateljeu, žene muče lepota i silikoni, a nove junake nešto drugo.

- Naši muškarci su tim ženama karta za izlazak iz bede, a oni su deo te iste igre. I njih brine da budu alfa mužjaci i prvi u svemu. Izgledaju kao prinčevi, a kriju veliku bol i tugu kroz glasan smeh, veliku buku i skupa kola - objašnjava reditelj.

Publika će biti iznenađena izborom muzike, a na probi su nas zasmejavali Dejan Dedić i Uroš Jakovljević.

- Naši junaci pokušavaju da umire svoje žene. Kaže jedna izreka da ko umiri jednu ženu, osvojiće ceo svet. Naši junaci prolaze svoje jade, koji su obični. Njih imamo svi mi u suživotu sa ženama u porodici, trudeći se da obezbedimo najbližima osnovne potrebe. Predstava malo zalazi u farsu. Moj lik Miloš ima problem što ne može dovoljno da zaradi da bi svojoj ženi sve omogućio - pojašnjava Dedić.

Dejan Dedić, Uroš Jakovljević
foto: Zorana Jevtić

Uroš Jakovljević prikazao nam je svoju komičnu notu, a pažljivo je slušao rediteljske savet svog kolege Dedića.

- Mog lika muče žene, one kakve on hoće. Svi naši junaci imaju isti problem sa ženama. Igor se sveti njima i ne vidi problem u sebi, već u drugima. Predstava je presek našeg društva. Stalno nam je kriv neko drugi, a ne mi sami - ističe Jakovljević.

Kurir.rs

Bonus video:

02:31

MAJKA MARINKA MADŽGALJA U SUZAMA: Ja njega ČEKAM! Nikad neću prihvatiti da nije tu! (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track