KURIR TELEVIZIJA

MALA BRIDŽIT JE ČUDO OD DETETA: Kao od šale svira Betovena, sa samo 4 godine nastupala u čuvenom KARNEGI HOLU!

Pop kultura -

Bridžit Ksi ima samo četiri godine i jedna je od najmlađih pijanistkinja koja je imala tu čast i privilegiju da nastupa u čuvenom Karnegi Holu.

Ova Azijatkinja važi za čudo od deteta, jer osim što besprekorno čita muziku i notne zapise, olako izvodi Betovenovu sonatu u F duru, a pobednica je i prestižnog takmičenja za muzičke talente u Americi.

Njena profesorka kaže da je pravo zadovoljstvo raditi sa ovakvim talentom.

Bridzit Ksi
foto: Kurir TV

"Bridžit je došla kod mene kada je imala samo dva meseca. Nakon tri godine sam primetila da ima znatiželjan um i voli da uči. To zovemo strast, ali možda je to više radoznao um. Tokom lekcija njene krupne oči upijaju sve. Stepen njenog fokusa zaista je visok zbog stepena njenog učenja. Ona veoma dobro sledi uputstva", objasnila je ona i dodala da je devojčica toliko mala da njene nogice bukvalno vise iznad zemlje dok sedi za svojim klavirom.

Roditelji male Ksi dodaju da je njihova ćerka veoma svestrana, ali da je muzika njena najveća ljubav.

"Mislim da je ovo jedna od stvari koje voli da radi i možda ima malo više talenta i interesovanja za muziku. Ali pretpostavljam da je najvažnije da smo našli Feliciju Cang. Zaista smo srećni što smo je upoznali i što je ona njena prva učiteljica klavira", napominju presrećni roditelji.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track