01:50

BILI SU POZNATI DVOJAC MUZIČKOG TOBOGANA: Čuveni Jova Adamov OTKRIO DETALJE iz Minjinog života koje malo ko zna

KURIR TELEVIZIJA

GENERACIJE IH PAMTE KAO POZNATI DVOJAC MUZIČKOG TOBOGANA: Čuveni Jova Adamov OTKRIO DETALJE iz Minjinog života koje malo ko zna

Pop kultura -

Jova Adamov koji je sa Minjom Subotom činio poznati dvojac u čuvenoj emisji "Muzički tobogan" otkrio je nepoznate detalje iz života čuvenog kompozitora.

Poznati dirigent skoro pola veka je sarađivao sa Minjom, a sada je naglasio da se sa njim moglo razgovarati samo o lepim stvarima.

Jova Adamov
foto: Kurir televizija

- Minja je bio izuzetna ličnost, maštovit i inovativan. Bio je sa velikim stepenom empatije prema onima kojima je trebalo pomoći. Muzički tobogan je kruna svega i to je nešto gde se pamti i moj i njegov rad.

- On je bio izuzetan voditelj. Tobogane smo radilu ukupno 20 godina, sa njim ste mogli samo o lepim stvarima da razgovarate. Voleo je dobru hranu, bio je izuzetan majstor fotografije, što malo ko zna. Iz toga je proistekla velika kolekcija foto-aparata koje je posedovao.

Jova Adamov
foto: Kurir televizija

- Baveći se decom napravio je i veliku kolekciju dečijih igračaka koja bi isto mogla da se smeste u nekakav muzej, jer to nema na prostorima bivše Jugoslavije. Voleo je i da skuplja radio-aparate, ali ono po čemu će najviše biti zapamćen jeste pesma koja će nadžveti sve nas, a to je "Deca su ukras sveta" - kaže Adamov.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

03:35

ZAPLAKALA U PROGRAMU UŽIVO! Leontina SLOMLJENA zbog SMRTI Minje Subote! Ne može da ZAUSTAVI SUZE: Toliko je želeo da peva ponovo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track