POZNATI PEVAČ PREMINUO OD KORONE: Cela zemlja tuguje zbog gubitka nacionalnog blaga, a proslavio se na Evroviziji
Foto: Printscreen/Instagram

velika tuga

POZNATI PEVAČ PREMINUO OD KORONE: Cela zemlja tuguje zbog gubitka nacionalnog blaga, a proslavio se na Evroviziji

Pop kultura -

Jedan od najvećih jermenskih muzičara Hajko Hakobijan preminuo je u 44. godini, a medicinski nalazi potvrdili su da je umro od posledica korona virusa.

Tragičnu vest je potvrdio jedan od zaposlenih sa Državnog medicinskog univerziteta Jerevan, Šušan Danijelijan, a navodi se da je pevač bio u teškom stanju od 21. septembra.

Hajko čije je pravo ime Hajk je 2007. predstavljao Jermeniju na Evroviziji sa pesmom "Anytime You Need", završivši na osmom mestu i time dospeo u žižu interesovanja. Tada se jermenski jezik prvi put čuo na ovom takmičenju.

Ulazak u prvih 10 na Evroviziji samo je jedan od njegovih brojnih uspeha u karijeri. Proglašen je za najboljeg pevača na Jermenskim nacionalnim nagradama 2003. i 2006. godine.

Država Jermenija duboko žali za ovim pevačem koji je nosio najveća državna odličja u svojoj zemlji i bio je veoma voljen i poštovan. Građani ali i brojne poznate ličnosti Jermenije se opraštaju od njega, a oglasili su se na Tviteru i sa Pesme Evrovizije.

- Veoma nam je žao zbog tužnih vesti o smrti jermenskog umetnika Hajka. Hajko je predstavljao svoju zemlju na Evroviziji 2007. godine gde je tzavršio na 8. mestu sa prelepom baladom "Anytime you need". Zauvek ćeš biti u našim srcima - stoji u tvitu zvaničnog naloga Evrovizije.

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

01:29

KOMEMORACIJA VOLJENOM GLUMCU NEŠI NENADOVIĆU! Milica Milša se gušila u suzama

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track