"LJUBAVNICA KOJA GAZI PREKO MRTVIH": Kamila uspela da PONIZI princezu Dajanu, a sad ide protiv volje POKOJNE KRALJICE ELIZABETE!
Foto: Avalon / Avalon / Profimedia

OVO JOJ NEĆE OPROSTITI

"LJUBAVNICA KOJA GAZI PREKO MRTVIH": Kamila uspela da PONIZI princezu Dajanu, a sad ide protiv volje POKOJNE KRALJICE ELIZABETE!

Pop kultura -

Kraljica supruga Kamila navodno dobija promenu titule koja je, čini se, u suprotnosti sa željama njene pokojne svekrve, kraljice Elizabete II.

Promena titule verovatno će uslediti nakon krunisanja kralja Čarlsa III u maju, piše Daily Mail pozivajući se na neimenovane izvore.

Kamila Parker Bouls udala se za kralja Čarlsa 2005. i bila je poznata kao vojvotkinja od Kornvola do smrti kraljice Elizabete II u septembru.

Kamila Parker Bouls, kralj Čarls
foto: GEORGE ROGERS-POOL / Sipa Press / Profimedia

Kad je Čarls stupio na presto, postala je kraljica supruga.

Najnovija promena titule protivna je odlukama pokojne kraljice, koja je svoje želje za Kamilu iznela u pismu iz februara 2022.

"A kada, u punom vremenu, moj sin Čarls postane kralj, znam da ćete njemu i njegovoj supruzi Kamili dati istu podršku koju ste dali meni. I moja je iskrena želja da, kada dođe vreme, Kamila nosi titulu 'Queen Consort' dok nastavlja svoju odanu službu", napisala je kraljica.

kralj Čarls, Kamila Parker Bouls, kraljica Elizabeta
foto: Odd ANDERSEN / AFP / Profimedia

Činilo se da je izjava rešila pitanje kako će se Kamila osloviti.

Signal nadolazeće promene došao je prošle nedelje kada je Kamilina dobrotvorna organizacija preimenovana u "Kraljičina čitaonica" umesto u "Čitaonicu vojvotkinje od Kornvola".

"U palati postoji mišljenje da je titula kraljice supruge dugačka i da bi Kamili moglo biti jednostavnije da bude poznata samo kao kraljica kada za to dođe vreme", rekao je izvor za Daily Mail.

Kraljica Elizabeta
foto: Shutterstock

Čarls i Kamila biće zajedno krunisani 6. maja u Vestminsterskoj opatiji. Očekuje se da će ulogu na ceremoniji imati i Kamilini unuci iz prvog braka, koji su dosad držani podalje od svetla reflektora.

Podsetimo, kada su Ledi Di i princ Čarls konačno okončali svoj nesrećni brak, ona je doživela grozno poniženje. S obzirom na to da je bila majka naslednika britanskog prestola, trebalo je da Dajana ostane Njeno kraljevsko visočanstvo. Elizabeta je to podržala jer je volela svoju snaju iako su mnogi verovali u suprotno. Međutim, jednoj osobi se takav potez nije sviđao.

princeza Dajana
foto: Profimedia

Javnost je dugo smatrala da je Čarls hteo da ponizi bivšu suprugu, ali kraljevski biografi tvrde da je Kamila htela po svaku cenu Dajaninu titulu. Ljutilo ju je što narod i dalje bez obzira na sve obožava Ledi Di i htela je da je osramoti.

Oduzimanje titule je značilo za Dajanu da mora da se klanja bivšem suprugu i njihovim sinovima u javnosti. Teško joj je to palo, a njen stariji sin, princ Vilijam, pokušao je da je uteši.

princeza Dajana, Pol Barel
foto: Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia

Dajanin bivši batler, Pol Barel, otkrio je kako je Vilijam, tada 14-godišnjak tešio svoju majku koja je plakala.

"Rekla mi je da je jedne noći kad je bila tužna zbog gubitka titule, seo kraj nje, zagrlio ju je i rekao: 'Ne brini, mamice. Ja ću ti je vratiti jednog dana kad postanem kralj'", prisetio se Barel. Samo godinu kasnije Dajana je poginula u saobraćajnoj nesreći u Parizu.

Kamila Parker Bouls
foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Kako tvrde kraljevski biografi, princ Vilijam je više nego odlučan u nameri da svojoj pokojnoj majci vrati titulu koja joj je nepravedno oduzeta. Iako ima dobar odnos sa očevom suprugom Kamilom, mnogi ističu da je ni on ni njegov mlađi brat, princ Hari, nikada zaista nisu prihvatili zbog patnje koju je doživela njihova majka, princeza Dajana u braku, a i nakon razvoda.

Osim toga, kraljevski biografi su opisali javnosti mrsku Kamilu kao "ljubavnicu koja gazi preko mrtvih", te čak i danas u ovoj situaciji, skoro 25 godina od Dajanine smrti likuje što će ona biti kraljica, a ne omiljena princeza, za kojom i mnogi još tuguju.

(Kurir.rs/ Story.hr)

Bonus video:

03:11

KRALJ ČARLS DAO 600.000 FUNTI ZA OBNOVU HILANDARA! Stručnjaci: Nova šansa za saradnju sa Britanijom ČARLSA TREBA ZVATI U SRBIJU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track