DOBILI KUĆU OD POKOJNE KRALJICE KAO VENČANI DAR, A SAD SU NAJURENI IZ NJE: Megan i Hari su čak i ovde NEPOŽELJNI, a evo zašto
Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

šut karta

DOBILI KUĆU OD POKOJNE KRALJICE KAO VENČANI DAR, A SAD SU NAJURENI IZ NJE: Megan i Hari su čak i ovde NEPOŽELJNI, a evo zašto

Pop kultura -

- Možemo potvrditi da su vojvoda i vojvotkinja od Saseksa napustili Frogmor - rekao je rukopoložilac kraljevskih finansija Majkl Stivens.

Princ Hari i njegova supruga Megan ispraznili su bivši dom Frogmor na imanju Vindzor, koji su koristili prilikom poseta Velikoj Britaniji, potvrdila je u četvrtak Bakingemska palata.

princ Hari, Megan Markl
foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa zamoljeni su prošlog marta da isprazne kuću, nakon objavljivanja "Rezerve", biografije princa Harija objavljene u januaru i vrlo kritične prema kraljevskoj porodici. "Frogmore cottage", kuća od više od 400 kvadratnih metara pripada britanskoj kruni, a paru ju je ponudila kraljica Elizabeta II za venčanje 2019.

princ Hari, Megan Markl
foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Hari i Megan žive u Kaliforniji otkako su se povukli s kraljevskih dužnosti 2020. Kako navodi britanska štampa, raniji dogovor im je omogućio korišćenje Frogmora tokom cele godine. Ali tamo su dolazili izuzetno retko otkako su se preselili u Sjedinjene Države.

"Možemo potvrditi da su vojvoda i vojvotkinja od Saseksa napustili Frogmor", rekao je rukopoložilac kraljevskih finansija Majkl Stivens povodom objave godišnje potrošnje monarhije. Palata je odbila da kaže ko bi se mogao useliti u kuću. Prema pisanju britanske štampe kralj Čarls III želi da njegov brat Endru napusti mnogo veći "Royal Lodge" na imanju Vindzor kako bi se smestio u "Frogmore Cottage".

(Kurir.rs/Večernji.hr)

Bonus video:

03:21

PRINC HARI JE ILI LICEMERAN ILI SAMO GLUP Novinarka: Njegov prljav veš odgovara dvoru U SVAKOJ GENERACIJI POSTOJI OSOBA KAO ON

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track