"BOLEST MU JE POJELA MOZAK I UNIŠTILA GA" Glumica bila uz ljubav svog života do poslednjeg daha, on se 3 godine LAVOVSKI borio
Foto: Supplied by LMKMEDIA / IPA / IPA / Profimedia

tužno

"BOLEST MU JE POJELA MOZAK I UNIŠTILA GA" Glumica bila uz ljubav svog života do poslednjeg daha, on se 3 godine LAVOVSKI borio

Pop kultura -

Sandra Bulok, glumica i dobitnica Oskara, izgubila je svog dugogodišnjeg partnera Brajana Rendala koji je preminuo u 57. godini od ALS (amiotrofične laterlane skleroze), koja se još naziva i bolešću Lu Geriga.

Sestra slavne glumice rekla je da je Sandra ostala uz Brajana do samog kraja.

Sandra Bulok
foto: Vasquez-Max Lopes / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Džesin Bulok Prado, sestra Sandre Bulok, objavila je nekoliko privatnih stvari u vezi sa Sandrom i Brajanom.

"Sigurna sam da je Brajan našao najbolje mesto za pecanje u raju. ALS je okrutna bolest, ali ako je za neku utehu do samog kraja bio je okružen ljudima koji su vodili računa o njemu, lekarima, medicinskim sestrama i mojom sestrom koji su mu pomagali. Počivaj u miru Brajane", napisala je Džesin o objavila Brajanovu fotografiju.

"Sa velikom tugom javljamo da je 5. avgusta Brajan mirno preminuo nakon trogodišnje borbe s ALS-om - podelila je njegova porodica tužne vesti prenosi People Magazine.

"Brajan je hteo o svojoj bolesti da ostane privatan, a mi koji smo se brinuli o njemu dali smo sve od sebe da to i ispoštujemo. Neizmerno smo zahvalni lekarima i medicinskim sestrama koji su mu pomagali u ovoj bici. U ovom trenutku tražimo privatnost kako bismo tugovali", napisala je porodica.

U poslednjoj fazi bolest je napala nervni sistem, kičmenu moždinu i mozak, a on se lavovski borio 3 godine protiv nje.

Bolest najčešće počinje u rukama ili nogama odakle se širi na druge delove tela, a s napretkom bolesti mišići postaju sve slabiji a kraju dolazi do paralize koja utiče na žvakanje, gutanje, govor i disanje.

Sandra Bulok
foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Sandra Bulok nije pričala o svom privatnom životu s Brajanom Rendalom, a poznato je da je on bio uz nju dok je odgajala svoju usvojenu decu Luisa (13) i Lejlu (11), a u emisiji Džejde Pinket Smit Red Table Talk 2021. godine je fotografa nazvala "primerom koji želi za svoju decu".

"Ja sam neko ko se razveo. A onda sam pronašla ljubav svog života", rekla je glumica i dodala, "Imamo dvoje predivne dece - zapravo, troje dece, on ima i stariju ćerku. To je nešto najbolje ikad".

Podsetimo, Sandra Bulok iza sebe ima jedan brak, s motocikllistom Džesijem Džejmsom, za kog je bila udata od 2005. do 2010. godine, a njihov brak se raspao u trenutku dok su usvajali prvo dete, nakon što je otkriveno da je Džejms varao glumicu.

Brajana Rendala upoznala je 2015, na rođendanskoj žurki njenog sina Luisa, kada je fotograf bio angažovan da ovekoveči slavlje.

(Kurir.rs/BlicŽena)

Bonus video:

00:36

GLUMICA LJILJANA STJEPANOVIĆ OTVORILA DUŠU O zdravstvenoj krizi i događajima koji su joj obeležili život

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track