ŠOK OBRT U RATU BIVŠIH! Anđelini advokati tvrde da je sud zapravo odbacio tužbe Bred Pita, a jedna stvar će GLUMCA SKUPO KOŠTATI
Foto: Cubankite / Shutterstock.com, Andrea Raffin / Shutterstock.com, Profimedia

veliki novac je u igri

ŠOK OBRT U RATU BIVŠIH! Anđelini advokati tvrde da je sud zapravo odbacio tužbe Bred Pita, a jedna stvar će GLUMCA SKUPO KOŠTATI

Pop kultura -

Žestoka borba oko vinograda Anđeline Džoli i Breda Pita u Francuskoj ponovo je u centru pažnje. Bivši par vodio je dugu pravnu bitku oko biznisa sa imovinom Chateau Miraval i vinarijom koju su kupili 2008.

Tužba zbog vinograda

Bred Pit, Anđelina Džoli
foto: Printscreen

Bili su ravnopravni partneri u vlasništvu do 2021. godine, kada je Džoli odlučila da proda svoj udeo. Tako je 5. oktobra 2021. glumica prodala Nouvel, holding kompaniju koja kontroliše njene akcije Miravala - Tenute del Mondo, odeljenju za vino grupe Stoli koju kontroliše ruski milijarder Jurij Šefler, za 67 miliona dolara.

U februaru 2022, Pit je tužio Džolijevu zbog prodaje vinarije, tražeći novčanu odštetu, poravnanje sudskih troškova i poništenje Džolijeve prodaje Miravala Šefleru, piše Entertainment Tonight.

Odbačena tužba

U junu 2023. Pit je podneo dodatne sudske dokumente optužujući svoju bivšu suprugu da namerno pokušava da "povredi“ njega i njegove interese u njihovoj vinariji.

Bred Pit
foto: GOOGLE / Planet / Profimedia

Pitovi advokati su tvrdili da je Anđelina Džoli prodala svoj udeo u njihovoj vinariji Šefleru u pokušaju da ošteti Pita. Nakon što je Pit dobio tužbu protiv Džolijeve 13. marta, izvor upoznat sa slučajem kaže za ET da je sud u Los Anđelesu zapravo presudio protiv Pita po prigovoru glumice na njegovu prvobitnu tužbu i odbacio pet od sedam Pitovih tužbi.

- Sudija je odbacio većinu tužbi gospodina Pita jer nemaju pravnu osnovu. Tužba gospodina Pita nikada se nije odnosila na poslovni spor, već se radi o njegovim pokušajima da prikrije ozbiljne zloupotrebe i drago nam je što je sudija to uvidela. Anđelina zaista nema zlu nameru prema gospodinu Pitu i nada se da će je sada osloboditi ovih neozbiljnih tužbi, zaustaviti nemilosrdne napade i pridružiti joj se u pomaganju njihovoj porodici da ozdravi - rekao je Džolin advokat Pol Marfi ET.

Spor se nastavlja, Bred Pit rešio da joj uzme vinograd

Bred Pit, Anđelina Džoli, Šato Miraval
foto: Profimedia

Slučaj je naravno u toku. U dokumentima do kojih je došao ET, jedan od odbačenih zahteva je podnet prema luksemburškom zakonu, ali je sud odbio da prizna luksemburški zakon u ovom slučaju.

Prema izvoru, ova presuda je važna jer je Pit pokušavao da pronađe način da dobije nadoknadu troškova pravnog postupka u ovom slučaju i to je bio jedini zahtev koji mu je dao potencijal da povrati taj novac. Međutim, sud mu nije dao ni pravo žalbe, što znači da Pit ne može da naplati advokatske troškove.

Izvor kaže da je odbijen i njegov zahtev da sud Pitu ustupi akcije Miravala koje Nuvel trenutno drži, a odbijena su i tri dodatna tužbe za naknadu štete, što znači da Džoli neće biti predmet kaznene odštete, jer tvrdnje da je Džoli umešala u Pitovom poslu nisu bili prihvaćeni.odnosi sa Miravalom i porodicom Perin. Sud je dao Pitu vremena da ispravi podneske i pokuša da učini tri tužbe pravno održivim, za šta izvor kaže ET-u da ne misle da će glumac moći da uradi.

Bred Pit, Anđelina Džoli, Šato Miraval
foto: Profimedia

Preostale dve tvrdnje koje nisu odbačene su Pitova tvrdnja da je imao usmeni dogovor sa Džoli da ona ne može da proda svoj udeo u Miravalu bez njegovog pristanka i zahtev za pro rata kredit na osnovu ideje da je Pit uradio više posla za Miraval . Iako izvor kaže za ET da "nije bilo sporazuma" između Džolijeve i Pita, sud je utvrdio da su postojanje ovog implicitnog ugovora i pravo na pro rata kredit bili činjenice koje Džoli nije mogla da opovrgne. Međutim, izvor kaže da su „ubeđeni” da će sud poslednje dve tužbe odbaciti po skraćenom postupku.

Kontratužba

Prošlog jula, Nouvel (koji sada kontroliše Stoli) je podneo dokumente u kojima se navodi da je Bred Pit „oteo“ i „opljačkao“ Chateau Miraval u pokušaju da povrati kontrolu nad poslovanjem. U sudskim dokumentima koje je ET ranije pribavio, Nuvel je tvrdio da je Pit pokušao da „zauzme de fakto kontrolu“ nad vinarijom trošeći milione novca kompanije na niz „projekata sujete“.

Bred Pit
foto: Profimedia

Dokumenti dalje tvrde da je Pit pokušao da svom prijatelju i poslovnom partneru besplatno preda polovinu vrednosti najvrednije imovine Chateau Miravala. Nuvel je takođe naveo da je Pit protraćio „imovinu kompanije u korist svojih drugih poslova“. Pit je pokušao da odbaci skoro sve Nouvelove tvrdnje tokom izlaganja. Osim što je odbacio dva tužbe po luksemburškom zakonu i odbacio još jednu tužbu zbog tehničkih razloga, on nije odbacio druge razloge za tužbu, što znači da Nuvel sada može da nastavi sa svojom tužbom od 250 miliona dolara protiv Pita.

(Kurir.rs/Jutarnji.hr/I.M.)

Bonus video:

03:04

PROFESOR IZ KANADE SE ZBOG GROŽĐA VRATIO U RODNO SELO: Prvi u Šumadiju doneo ŠIRAZ (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track