PRINC VILIJAM POD UDAROM TEŠKIH VESTI JEDNE ZA DRUGOM! Britanska kraljevska porodica u RASKOLU i svi se pitaju samni "kako dalje?"
Foto: Henry Nicholls-AFP/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com / Splash / Profimedia

nije mu lako

PRINC VILIJAM POD UDAROM TEŠKIH VESTI JEDNE ZA DRUGOM! Britanska kraljevska porodica u RASKOLU i svi se pitaju samni "kako dalje?"

Pop kultura -

Vilijam, princ od Velsa, pod udarom je teških vesti, jedne za drugom. Prvo je njegov otac kralj Čarls saopštio da ima rak prostate, a potom je stiglo teško saznanje da njegova žena Kejt Midlton, princeza od Velsa, takođe ima rak.

Stres pod kojim je sada naslednik krune je očigledan. Ne samo da treba da podrži i oca i suprugu, već takođe mora da se nađe i svojoj deci i da im bude uteha u ovim teškim trenucima, a sve to dok su oči svih medija uprte u njegovu porodicu. Takođe, na svojim plećima nosi i teret odgovornosti za status monarhije u mesecima koji slede.

- To što je Vilijam kraj mene je veliki izvor utehe i podrške, kao što je to i ljubav i ljubaznost koju mi je mnogo vas pokazalo. Nadamo se da razumete da nam kao porodici sada treba vremena, prostora i privatnosti dok dovršim terapije - rekla je Kejt Midlton u dirljivoj i hrabroj video poruci kada je saopštila da ima rak.

Odmah nakon što se Kejt podvrgla operaciji abdomena u januaru, princ Vilijam je uzeo vreme da pruži podršku porodici. Ipak, već 6. februara vratio se svojim dužnostima dok se Kejt opravljala u Vindzoru. Tri nedelje kasnije povukao se, što je bilo okidač za brojne teorije zavere i spekulacije na društvenim mrežama. Sada se pretpostavlja da je upravo tada stigla dijagnoza Kejt Midlton.

Kejt je sada na hemioterapijama i malo je verovatno da će se u skorije vreme vratiti obavezama, a kralj je ograničio svoja pojavljivanja i dužnosti. U narednom periodu Vilijamov fokus će biti porodica. On će moći da uzme koliko god mu vremena treba bez straha da će izgubiti posao ili novac. Mnogi supružnici u takvoj situaciji postupaju isto i moraju da donesu neke teške odluke.

princ Vilijam
foto: Arthur EDWARDS / AFP / Profimedia

Balansiranje rada i brige za člana porodice koji boluje od raka može biti jako teško, tvrde psiholozi, i savetuju balans između podrške koju možete dati i da razgovarate sa poslodavcem o eventualnom drugačijem radnom aranžmanu.

Mnogi ljudi zavise od podrške rođaka, emotivne i logističke. Nije prvi put da se princ Vilijam suočava sa razlazom sa bratom Harijem, koji je miljama daleko, a daleko i od bliskosti sa porodicom.

Dok se mnoge porodice ponovo zbliže u krizama, izgleda da to ne važi sa kraljevsku porodicu.

(Kurir.rs/ŽenaBlic/A.G.)

Bonus video:

17:04

PRINC FILIP I PRINCEZA DANICA EKSKLUZIVNO ZA KURIR TV: Kraljica Elizabeta bila stidljiva! Otkrili da li će pristustvovati sahrani

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track