ATELJE 212: 200. predstava Pomorandžine kore

ATELJE 212: 200. predstava Pomorandžine kore

Pop kultura -
Pomorandžina kora dvestota predstava četvrtak, 16. maj 2013 u 20.30

Od premijere 30. aprila 2006. "Pomorandžina kora" Maje Pelević u režiji Gorana Markovića osvojila je publiku i postala jedna od najomiljenijih predstava Ateljea 212. U četvrtak, 16. maja 2013. godine odigraće se dvestoti put na sceni Petar Kralj.

U predstavi maestralno igraju: Jelena Ilić, Jelena Jovičić, Aleksandra Janković, Katarina Žutić i Srđan Timarov. Ova saga o preispitivanju ženskog identiteta u društvu koje na razne načine, najviše kroz medije, pokušava da formira ponašanje i izgled današnje žene, sa jedne strane, prati priču o medijskom pritisku, a sa druge - intimnu ispovest žene koja nastoji da se uklopi u ulogu koja se od nje očekuje i u čemu ne uspeva. To je priča o ženi koja pokušava da bude ono što se od nje očekuje. Preispitivanje i kreiranje novih identiteta i sve jači uticaj agresivnih reklama na svakodnevni život, teme su ove predstave u kojoj možete da prepoznate mnoge poznate ličnosti sa plitkom pameću i dubokim džepom.

Scenografiju za predstavu radio je Nebojša Veselinović, kostime Boris Čakširan, kompozitor i autor songova je Katarina Žutić.

(K. N)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track