POSLEDNJA VEČERA: Toni Sopranu na trgu u Rimu
Foto: Daily Mail

POSLEDNJA VEČERA: Toni Sopranu na trgu u Rimu

Pop kultura -
Nekoliko sati pre smrti, čuveni glumac je fotografisan u restoranu Sabatini, kako večera sa svojim sinom Majklom

Nakon smrti glumca Džejmsa Gandolfinija, poznatijeg kao Toni Soprano, objavljena je fotografija njegove poslednje večere u Rimu.

Nekoliko sati pre smrti, čuveni glumac je fotografisan u restoranu Sabatini, kako večera sa svojim sinom Majklom. Fotografiju je snimio Blejk Kan, koji je očigledno "uhvatio" poslednje trenutke Tonija Soprana.

Američki mediji prenose kako je doktor skoro 40 minuta pokušavao da oživi Soprana, ali bezuspešno. Nakon što ga u kupatilu hotelske sobe pronašao trinaestogodišnji sin, Toni je prebačen na Polikliniku "Umberto", gde je proglašen mrtvim.

Gandolfini je preminuo je od infarkta u 51. godini dok je boravio u Italiji.

Rođen je u Vestvudu u državi Nju Džersi od roditelja italijanskog porekla. Njegova majka, Santa, kuvarica u školi, rođena je u SAD, a budući italijanskog porekla, odrastala je i vaspitavana posle toga u Napulju, u Italiji. Njegov otac, Džejms Džozef Gandolfini Senior, bio je rodom iz mesta Borgotaro u Italiji. On je bio zidar, kasnije se zaposlio kao straratelj u katoličkoj srednjoj školi Paramus u Nju Džersiju.

Pod uticajem roditelja, Gandolfini je razvio snažan osećaj pripadnosti italijanskoj nacionalnoj zajednici i redovno je posećivao Italiju.

Gandolfini je odrastao u Park Ridžu i završio Park Ridž srednju školu 1979. godine, gde je igrao košarku, glumio u školskim predstavama i bio proglašavan za "školskog zavodnika".

Dostigao je diplomu bačelora umetnosti na studijama komunikacija na Rudžers univerzitetu, gde je radio kao izbacivač u jednom kampus pabu. Gandolfini je, takođe, radio i kao barmen i menadžer kluba pre nego što se okrenuo glumačkoj karijeri.

Počeo je da glumi kao mladić, dok je živeo u Njujorku. Tu je zajedno sa prijateljem rodžerom bartom upisao časove glume na "Majsner tehniku".

Njegova najcenjenija uloga je bila ona Tonija Soprana, šefa mafije Nju Džersija i porodičnog čoveka, glavnog lika dramske serije "Sopranovi". Serija je počela sa prikazivanjem 1999, a trajala do 2007. godine.

Osvojio je nagradu Emi za najboljeg dramskog glumca za ulogu u "Sopranovima". Intertejment vikli ga je uvrstio na 42. mesto najvećih TV ikona svih vremena.

Holivudske zvezde i muzičari sa šokom i nevericom reagovale su na vest o smrti glumca Džejmsa Gandolfinija a Tviter i druge društvene mreže prepune su njihovih izraza saučešća i poruka podrške porodici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track