Ko su slavni deklarisani pripadnici LGBT populacije

Gej ikone

Ko su slavni deklarisani pripadnici LGBT populacije

Pop kultura -
Među deklarisanim homoseksualcima ima i muškaraca i žena, a oni koji "izađu iz ormana", u javnosti postaju gej ikone

Među pripadnicima LGBT populacije ima mnogo slavnih ličnosti, ali najveći deo njih to nikada javno ne pokaže.

Oni koji to obelodane obično postaju gej ikone, a među poslednjima se kao takav deklarisao slavni glumac iz serije "Bekstvo iz zatvora", Ventvort Miler.

Miler prosto nije mogao da ne reaguje na nove zakone u Rusiji koji ne priznaju LGBT populaciju, i jasno je istakao da je kao gej protiv toga.

Riki Martin

Drugi slavni gej je latino pevač Riki Martin. Njegov svetski hit "Livin a Vida Loca" doneo mu je ogromnu popularnost i na hiljade zaljubljenih obožavateljki. Riki je javno obelodanio svoje opredeljenje 2008. godine, u šou programu Opre Vinfri.

Jedan od veoma popularnih junaka serije "Kako sam upoznao vašu majku" Nil Patrik Haris, takođe se deklarisao kao gej kada je dao intervju u "People" magazinu 2006 godine. Nedavno se oženio svojim dugogodišnjim partnerom Dejvidom Burtkom, a imaju i sinove koje je rodila surogat majka.

Elton Džon

Među najpoznatijim homoseksualcima u Holivudu je svakako i ser Elton Džon, pevač kojeg je magazin "Rolingstone" proglasio za 49. najboljeg umetnika svih vremena. Pevač je u braku sa Dejvidom Furnišom od 2005. godine, a imaju i decu.

Ijan Mekelen

Glumac Ijan Mekelen, koji je igrao Gandalfa u "Gospodaru prstena", izjasnio se kao gej 1988. godine. "Tokom pedesetih i šezdesetih godina, homoseksualnost je bila nezakonita i nisam želeo da privlačim pažnju. Mislio sam da će to biti loše za moju karijeru. Najbolja stvar koju sam u životu uradio jeste to što sam svima otkrio da sam homoseksualac", rekao je on.

Iako je i sam gej, glumac Rupert Evert izjavio je da ne postoji ništa gore od gej roditelja. "Ne mogu da zamislim ništa gore od toga da vas podignu dvojica gej tata", istakao je glumac, koji je seksualno opredeljenje javno otkrio sa 20 godina.

Slavne žene koje su se deklarisale kao ponosne pripadnice lezbo populacije su glumica Džodi Foster, Elen Deženeres, legendarna televizijska voditeljka, i Rouzi O' Donel, glumica koja je igrala u seriji "Vil i Grejs".

Džodi Foster

Džodi Foster se kao lezbejka deklarisala ove godine na dodeli "Zlatnog globusa". "Ne bih bila ovde večeras da nije bilo jedne od najvećih ljubavi mog života, moje najbolje prijateljice već 20 godina, Sidni Bernard, koja mi pomaže da odgajam sinove", rekla je ona dok je prihvatila nagradu.

Rejven Simoun

Diznijeva zvezda Rejven Simoun se pre samo nekoliko dana deklarisala kao lezbejka, nakon što je u Kaliforniji donet zakon o sklapanju istopolnih brakova. Ona je poručila preko svog Tvitera da napokon može da se uda za svoju partnerku Az Mari Livingston.

Amber Herd

Sadašnja devojka Džonija Depa, Amber Herd, izjašnjava se kao biseksualka, te je u jednom trenutku i raskinula sa glumcem kako bi bila sa jednom neimenovanom devojkom, ali se ipak vratila Depu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track