Novi roman Paula Koelja u prodaji od srede

Rukopis otkriven u Akri

Novi roman Paula Koelja u prodaji od srede

Pop kultura -
Samo u knjižari Delfi u SKC-u svi čitaoci Paula Koelja imaće priliku da dan ranije, 17. septembra od podneva premijerno kupe "Rukopis otkriven u Akri"

Novi roman poznatog brazilskog pisca Paula Koelja "Rukopis otkriven u Akri" u domaće knjižare stiže 18. septembra, saopšteno je danas iz "Lagune".

Samo u knjižari Delfi u SKC-u svi čitaoci Paula Koelja imaće priliku da dan ranije, 17. septembra od podneva premijerno kupe "Rukopis otkriven u Akri".

Četrnaesti jul 1099. godine. Dok se Jerusalim sprema za napad krstaša, jedan Grk poznat kao Kopt saziva skup svih građana: mladih i starih, muškaraca i žena.

Mnoštvo Jevreja, hrišćana i muslimana stiže na trg očekujući besedu kako da se pripremi za bitku, ali to nije ono što Kopt ima da im prenese.

Sve ukazuje na to da je poraz neizbežan, no Grk jedino želi da uputi ljude kako da pronađu mudrost skrivenu u svakodnevici, iskovanu od izazova i teškoća sa kojima se suočavaju. Istinsko poznanje, veruje on, počiva u proživljenim ljubavima, otpaćenim patnjama, u trenucima krize i slave, i u neprestano prisutnoj svesti o neminovnosti smrti.

Knjige Paula Koelja, autora brojnih bestselera, prevedene su na 80 jezika i objavljene u 168 zemalja sveta u tiražu od preko 145 miliona primeraka.

Svetsku slavu stekao je romanom "Alhemičar", koji je u SAD-u objavljen u maju 1993. godine. Dvadeset godina kasnije, u junu 2013. godine, "Alhemičar" se nalazio na 4. mestu "Njujork tajmsove" top-liste bestselera i tako postao najuspešniji roman koji se ikada našao na ovoj prestižnoj listi najpopularnijih knjiga.

Zahvaljujući ogromnom interesovanju koje je "Alhemičar" (u Srbiji ga je objavila Paidea) pobudio u čitavom svetu, Paulo Koeljo se 2009. godine upisuje u Ginisovu knjigu rekorda kao najprevođeniji svetski autor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track