ADVOKAT SILOVANIH ŽENA: Kozbi da plati 100 miliona dolara!
Foto: Profimedia

Komičar otkazao sve predstave

ADVOKAT SILOVANIH ŽENA: Kozbi da plati 100 miliona dolara!

Pop kultura -
Glorija Alred, koja zastupa neke od žena koje tvrde da ih je Kozbi silovao, izjavila je da zna da su većina slučajeva zastarela, ali poziva glumca da učini ono što je ispravno. Glorija je rekla da glumac može da očistiti svoje ime ako će reći istinu

Glorija Alred zastupa neke od žena koje tvrde da ih je Kozbi silovao. Izjavila je kako zna da je većina slučajeva zastarela, ali poziva glumca da učini ono što je ispravno

Slavni komičar u subotu je trebao da nastupa u Njujorku. Međutim, Glorija Alred (73), advokat za ljudska prava, izazvala ga je da svojim žrtvama ponudi 100 miliona dolara ili da se suoči s njima na neformalnom saslušanju, njegov pa je nastup otkazan.

Bil Kozbi (77) tu je odluku donio zajedno s organizatorom njegovih nastupa, a svi koji su kupili ulaznice za Kozbijev dobiće novac nazad. I sva ostala pozorišta u kojima je komičar trebalo da nastupa otkazali su njegove nastupe.

Glorija Alred, koja zastupa neke od žena koje tvrde da ih je Kozbi silovao, izjavila je da zna da su većina slučajeva zastarela, ali poziva glumca da učini ono što je ispravno. Glorija je rekla da glumac može da očistiti svoje ime ako će reći istinu.

Na konferenciji za novinare u sredu su pored nje stajale i tri Kozbijeve navodne žrtve koje su se držale za nju dok je ona držala govor. U utorak je Džudit Hat podnela tužbu Vrhovnom sudu. U tužbi je navela da ju je Kozbi 1974, kad je imala 15 godina, zlostavljao seksualno i emocionalno u Plejbojevoj vili.

Kosbijev advokat tužbu nije hteo da komentariše. Optužbe su se prvi put pojavile 2004. godine. Tada ga je 13 žena tužilo za silovanje, međutim, posle dve godine u tajnosti su se dogovorili za odštetu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track