OTVOREN BITEF: Podmlađeni Žarko Laušević zaludeo Beograđane
Foto: Dragan Kadić

Manifestacija u Narodnom pozorištu

OTVOREN BITEF: Podmlađeni Žarko Laušević zaludeo Beograđane

Pop kultura -
Žarko Laušević došao je u pratnji ostalih članova žirija i jedva smo ga prepoznalijer je obrijao bradu, koju je nosio nekoliko godina

BEOGRAD - U Narodnom pozorištu u Beogradu sinoć je izvođenjem predstave „Murmel Murmel“ iz Berlina svečano počeo 49. Bitef, koji se održava pod naslovom „Uspomeni Jovana Ćirilova“.

Siniša Mali
Siniša Mali

Festival je proglasio otvorenim gradonačelnik Beograda Siniša Mali, a publici se obratio direktor Bitef teatra Miloš Latinović. Najviše pažnje izazvao je dolazak Žarka Lauševića, člana žirija kojim predsedava Mirjana Karanović. Za razliku od ranijih dolazaka u Srbiju, glumac je stigao obrijan i bez brade, koju je nosio nekoliko godina.

Aksel Ditman
Aksel Ditman

- Prvi susret s Bitefom imao sam pre 40 godina. Pamtim studentske dane i radosnu zapitanost - koga će nam to ovog septembra dovesti Mira Trailović i Jovan Ćirilov. Kakvo će novo iznenađenje prirediti? Nisam siguran da mi danas umemo na pravi način da izmerimo značaj istorijskog uticaja koji je fenomen zvani Bitef ostvario na razvoj scenskog života kod nas. Duboko sam uveren da nas Ćirilov i njegove zvezdane oči ne gledaju samo s ovogodišnjeg plakata već i sa nekog nebeskog balkona, gde zajedno s njegovom i našom Mirom nestrpljivo iščekuje da vidi kako napreduje njihovo sad već zrelo čedo - rekao je Laušević, koji je došao u pratnji Vide Ognjenović.Otvaranje Bitefa nije propustio ni novi nemački ambasador Aksel Ditman i mnoge ličnosti iz javnog života.

Goran Jevtić stigao iz „egzila“SKRIVAO SE IZA LEPEZEGoran Jevtić se, nakon višemesečnog „egzila“, konačno pojavio na jednom velikog kulturnom događaju. Glumac koji je optužen za obljubu maloletnika seo je u jednu od loža i pokušao je da se sakrije iza devojke s lepezom kako ga ne bismo fotografisali.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track