Naomi Vats snima film o Ledi Di u Hrvatskoj

Naomi Vats snima film o Ledi Di u Hrvatskoj

Stil -
Da bi se bolje uživela u ulogu princeze Dajane, Vatsova se mesecima pripremala za ulogu u Londonu, gde se upoznala i s njenim sinovima

ZAGREB - U Hrvatskoj se snima film "Uhvaćeni u letu" o poslednje dve godine života pokojne britanske princeze Dajane (Diana), koju glumi australijska glumica Naomi Vats.

Film se snima na više lokacija u Hrvatskoj, a danas su snimane scene ispred Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.

Jedna od prvih lokacija za snimanje filma je i Opatija, odnosno parking prostor iza hotela Imperial.Film je hrvatsko-britanska koprodukcija, a rade ga londonska producentska kuća Ečose films i hrvatskoj MP filmska produkcija d.o.o. iz Zagreba.

Službenih informacija o filmu nema jer britanska producentska ekipa izbegava bilo kakve kontakte s medijima zato što na miru u Opatiji žele da snime deo atraktivnog filma o Lejdi Di.U izjavi za "Jutarnji list" hrvatski producent Igor Nola rekao je da će sredinom sedmice sve objaviti u službenom saopštenju.U filmu će biti prikazane posljednje dve godine Dajaninog života pre tragične smrti u saobraćajnoj nesreći u Parizu 1997. kad su je hvatali paparaci.

U fokusu filma je princezina tajna ljubavna afera s hirurgom Hasnatom Kanom koji je po pisanju medija bio njena prava ljubav nakon čijeg prekida je ona počela avanturu s plejbojem Dodijem Fajedom, s kojim je 30. avgusta 1997. poginula u "mercedesu" koji se zabio u tunel u centru Pariza. S Kanom je navodno bila u vezi od kraja leta 1995. kad ga je upoznala u bolnici gde je došla zbog svog humanitarnog rada, do proleća 1997, kada ju je Kan prekinuo jer je hteo da ostane lekar, a ne da bude javna ličnost.

Da bi se bolje uživela u ulogu Lejdi Di, Vatsova se mesecima pripremala za ulogu u Londonu, gde se upoznala i s njenim sinovima. Producentska kuća MP - filmska deluje od 2010. a do sada je učestvovala u snimanju filma "Golcijus", poznatog autora Pitera Grinveja.

Igor Nola bio je producent poznatog filma Rajka Grlića "Neka ostane među nama", a radio je i na filmu "Živi i mrtvi".Hrvatska je lokacija za snimanje brojnih filmova i serija, pa je tako deo druge sezone serije "Igre prestola" sniman u Dubrovniku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track