Milioner sponzoruši: Tvoja lepota će nestati, moj novac neće

Hit na internetu

Milioner sponzoruši: Tvoja lepota će nestati, moj novac neće

Stil -
Činjenica je da se moj prihod poveća iz godine u godinu, dok ti iz godine u godinu teško da možeš biti lepša

Devojka koja je pismom odlučila da potraži bogatog supruga nedavno je dobila odgovor i to od generalnog direktora finansijske korporacije J. P. Morgan.

"Mlada i lepa devojka", kako je sebe opisala na forumu, postavila je pitanje šta treba da uradi kako bi se udala za bogatog čoveka.

"Imam 25 godina i jako sam lepa. Imam stila i dobar ukus. Želja mi je da se udam za čoveka koji zarađuje najmanje 500.000 dolara godišnje. Možda smatrate da sam pohlepna, ali po meni zarada od milion dolara godišnje u Njujorku spada u srednju klasu. Moj zahtev je razuman. Ima li neko na ovom forumu godišnju platu od 500.000 dolara, a da nije oženjen? Ako ima neko takav, za njega imam jedno pitanje: Šta treba da uradim da se udam za tebe? One koje sam do sada upoznala najviše su zarađivali 250.000 godišnje i to je, izgleda, moja gornja granica. Ako neko želi da se preseli u rezidencijalnu četvrt na zapadu Njujorka, 250.000 jednostavno nije dovoljno.

Pitanja koja je postavila1. Gde se najčešće bogate neženje druže? (Navesti adrese barova u koje izlaze)2. Koja godišta treba da tražim?3. Zašto je većina supruga bogataša prosečnog izgleda?4. Kako odlučujete koja će biti vaša supruga, a koja samo devojka?

Pismo je potpisano sa gospođica Priti.

Veoma brzo je stigao odgovor i to od direktora korporacije J. P. Morgan."Pročitao sam tvoj post. Dopusti mi da ti odgovorim iz profesionalnog ugla. Moj godišnji prihod je veći od 500.000 dolara, što zadovoljava tvoje potrebe.

Sa stajališta poslovne osobe, bila bi loša odluka da te oženim. Ostavimo pojedinosti na stranu i pokušajmo to da gledamo kao razmenu "lepote" za "novac". Osoba A pruža lepotu, dok osoba B tu lepotu plaća novcem. Međutim, ovde postoji jedan ozbiljan problem. Tvoja lepota će nestati, ali moj novac neće, ne bez nekog valjanog razloga.

Činjenica je da se moj prihod može povećati iz godine u godinu, dok ti iz godine u godinu teško da možeš biti lepša.

Ako je tvoja imovina samo lepota, ona za deset godina neće vrediti ništa. Rečnikom "Wall Streeta" svaka trgovina ima početnu tačku, a izlazak sa tobom je "tačka početka trgovine". Ako je trgovinska vrednost nečega pala, mi ćemo je prodati jer nije dobra ideja nešto što propada držati dugoročno. Možda će ti ovo grubo zvučati, ali propadanjem tvoje lepote biznismen će vas prodati ili dati pod "zakup".

I pazi, devojko, svako sa 500.000 dolara godišnje zarade nije budala. Možda će izaći sa tobom, ali te neće oženiti.

Savetovao bih te da odustaneš od svoje potrage za bogatim čovekom. Inače, i sama možeš postati uspešna i zarađivati 500.000 godišnje. U tome imaš veće šanse nego da se udaš za bogatu budalu".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track