Novi film Nila Blomkampa: Ovo bi mogla biti naša budućnost 2154. godine

SF spektakl Elysium

Novi film Nila Blomkampa: Ovo bi mogla biti naša budućnost 2154. godine

Tech -
Godina je 2154., a na svetu postoje isključivo dve vrste ljudi: oni vrlo bogati koji žive na ljudski izgrađenoj svemirskoj stanici imena "Elysium" i ostali koji žive na gotovo uništenoj Zemlji

U akcionom naučno-fantastičnom spektaklu "Elysium“ koji ruši rekorde u bioskopima širom sveta, Met Dejmon i Džodi Foster predstavljaju nam tip ljudi koji bi mogli biti naši potomci.

Godina je 2154., a na svetu postoje isključivo dve vrste ljudi: oni vrlo bogati koji žive na ljudski izgrađenoj svemirskoj stanici imena "Elysium" i ostali koji žive na gotovo uništenoj Zemlji.

Ovaj kratak uvod dovoljan je mamac da nas zainteresuje za film "Elysium“ – novi redateljski poduhvat Nila Blomkampa ("Distrikt 9“) koji govori o jednoj od naših mnogih potencijalnih budućnosti. S obzirom na to u kojem pravcu se danas svet razvija, iako je film naučno-fantastičnog žanra postavlja se pitanje koliko je sve ono što je u njemu prikazano zapravo nerealno.

Dobitnici nagrade Oskar Met Dejmon i Džodi Foster pridružuju se reditelju Blomkapmu u ovoj priči o tome u kakav društveni poredak bi nas mogao dovesti današnji sistem. Naravno, uz inteligentan zaplet, film je prepun napetih akcionih sekvenci koje pršte od fantastičnih specijalnih dodataka.

Upravo je "Elysium“ srušio i IMAX rekord proteklog vikenda u SAD-u. Naime, sa zaradom od 4,9 miliona dolara isključivo od prodaje IMAX ulaznica, "Elysium“ je postavio rekord najboljeg bioskopskog otvaranja nekog filma u IMAX-u u mesecu avgustu. Sveukupno je u prvom vikendu film zaradio preko 30 miliona dolara što ga je postavilo na čvrsto prvo mesto najgledanijih filmova u SAD-u.

http://www.youtube.com/watch?v=SvNfMVhtEOo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track