AKO PRIMETITE DA KROMPIR IZGLEDA OVAKO: Moguće je da imate ozbiljan problem u svojim rukama!
Foto: Boredomtherapy

Opasnost!

AKO PRIMETITE DA KROMPIR IZGLEDA OVAKO: Moguće je da imate ozbiljan problem u svojim rukama!

Zanimljivosti -
Da budemo realni, čak i najbolje domaćice imaju oni jednu teglu punu nečega i to ko zna koliko dugo.

Ko još nije slučajno uzeo gutljaj mleka koje je trebalo baciti nekoliko dana ranije? Nije prijatno, ali nije ni smrtonosno.Ipak, ne može isto da se kaže za druge tempirane bombe u vašoj kuhinji. Neka hrana može da se pojede i posle roka upotrebe, ali druga je ipak jako opasna.Šokiraćete se kada naučite koje sve opasnosti vrebaju iz vaše kuhinje.1. KrompirLoš krompir može da sadrži otrov koji je namenjen za odbranu od štetočina, ali takođe može da bude štetan i za ljude. Ukoliko je vaš krompir zelen, otarasite ga se ili ćete rizikovati problem sa varenjem, a možda čak i sa nervnim sistemom.

2. Buđav hlebNemojte samo da sastružete buđ. Bakterija i otrovi koje potencijalno nosi buđav hleb može da izazove probleme od stomaka pa sve do raka!

3. JajaUvek budite oprezni sa jajima i jedite ih sveže. Loša jaja mogu da izazovu probleme sa stomakom ili čak i salmonelu. Kada otvorite jaje, belance i žumance bi trebalo da su lepo razdvojeni.

4. Konzervirana hranaAko je prošao rok upotrebe, ne rizikujte, pogotovo ako je konzerva naduvena. Konzerve sa isteklim rokom mogu sa sobom da nose botulizam.

5. KrastavacAko jedete uveli krastavac to je u redu. Ali klonite se onih koji izlgedaju kao da imaju "suze" po njima. Ovo je zapravo hemijsko lučenje koje nastaje tokom razlaganja koje može da ošteti sluzokožu creva.

6. Suvi začiniPrimećujete prašinaste tragove u vašim začinima? Ovo može da bude znak aktivnosti insekata. Sledeći put kada kupujete začine, pokušajte da ih stavite u frižider kako biste im vratili svežinu.

(Boredom Therapy)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track