KLONITE IH SE U SVAKOJ SITUACIJI: Ove namirnice izazivaju neprijatan zadah iz usta
Foto: Profimedia

HRANA ZA IZBEGAVANJE

KLONITE IH SE U SVAKOJ SITUACIJI: Ove namirnice izazivaju neprijatan zadah iz usta

Zanimljivosti -

Ukoliko vam nije jasno zbog čega se borite sa užasnim zadahom iako brinete o higijeni usne duplje, odgovor potražite u svom jelovniku...

Redovno posećujete stomatologa, perete zube dva puta dnevno, koristike i konac za zube, nikad ne zaboravljate da očistite i jezik, a ipak... svaki put kad treba da se poljubite za trenutak oklevate u strahu da će vaš neprijatan zadah upropastiti sve, piše Men's Health Srbija.Ovo je veoma čest problem, zbog čega otkrivamo koje su namirnice jedan od najvećih krivaca.BELI I CRNI LUKLuk je definitivno na vrhu svake liste namirnica koje izazivaju halitozu (neprijatan zadah iz usta), ističe Lisa Harper Maloni sa Stomatološkog koledža u Teksasu.Problem je u tome što jedinjenja koja se nalaze u crnom i belom luku ostaju u ustima, a potom se apsorbuju u krvotok i isparavaju dok izdišemo.

KAFA I ALKOHOLAlkoholna pića i kafa stvaraju idealne uslove za razvoj bakterija u usnoj duplji. Takođe isušuju više nego što mislili, pa dovode do manjka pljuvačke u usnoj duplji i do toga da se bakterije duže zadržavaju.MLEČNI PROIZVODIMleko je odlično za telo, ali kada je reč o u usnoj duplji, to baš i nije slučaj. Bakterije koje normalno žive na jeziku se, naime, hrane aminokiselinama iz mlečnih proizvoda, što za posledicu ima neprijatan zadah.TUNJEVINA U KONZERVIMorska hrana prilikom oksidacije postepeno menja miris, a kada dođe u kontakt s bakterijama na jeziku problem postaje još veći.Sa sajta Men's Health Srbija preporučujemo vam još:OTKRIJTE: 6 načina da neutrališete zadah od crnog lukaHARDKOR PROGRAM KOJI ĆETE UPAMTITI: MMA trening za mršavljenjeZAVEDITE JE REČIMA: 5 rečenica koje skraćuju put do krevetaKO KAŽE DA JE SVE CRNO?! Evo zašto je dobro ako imate mali penis!KAKO DO SAVRŠENE BRADE? Marijano di Vajo ima sjajan savet za vas!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track