Najnovije vesti

DA LI JE MIKROTALASNA PEĆ DOBRA ILI NE? Evo šta se ZAISTA dešava sa hranom pogrejanom u njoj
Foto: Profimedia

Elektromagnentni talasi

DA LI JE MIKROTALASNA PEĆ DOBRA ILI NE? Evo šta se ZAISTA dešava sa hranom pogrejanom u njoj

Zanimljivosti

Elektromagnetni talasi ubijaju zdrave masti, aminokiseline, proteine i time čine naše telo slabim i podložnim raznim bolestima.

Da li ste znali da 90 odsto američkih domaćinstava koristi mikrotalasnu? U Srbiji taj procenat nije toliki, ali je sve veći broj onih koji, iz žurbe ili zbog jednostavnosti, hranu pripremaju u ovoj rerni. Da li je to zdravo?

 

Mikrotalasna peć emituje elektromagnetne talase kroz hranu inicirajući pokretanje, vibraciju i grejanje molekula.

 

Ovakvo ponašanje molekula posledica je mikrotalasne radijacije.

 

 

Studija švajcarskog biologa doktora Hansa Hertela razmatra efekte mikrotalasne peći na ljudski organizam. Osmoro ljudi učestvovalo je u eksperimentu koji je trajao osam nedelja. U toku tih osam nedelja neizmenično su jeli sirovu hranu, hranu koja je termički obrađena na klasičan način i hranu koja je termički obrađena u mikrotalasnoj peći. Posle svakog obroka analizirana im je krv. Značajne hemijske promene primećene su u krvi nakon obroka koji je termički obrađen u mikrotalasnoj peći.

 

Foto Profimedia
Foto Profimedia

Da li ste se ikada zapitali zašto je hrana izvađena iz mikrotalasne peći nejednako zagrejana?

 

To se dešava zato što elektromagnetni talasi mikrotalasne peći usmereno deluju na molekule vode u hrani. Tako da hrana koja u svojim delovima ne sadrži veću količinu molekula vode neće biti ravnomerno zagrejana, piše portal “Organic and healthy”.

 

Studija sprovedena na Stenford Univerzitetu istražuje uticaj mikrotalasne peći na majčino mleko. Jedno od bitnih otkrića jeste da čak i na slabijim elektromagnetnim talasima mleko gubi svoje lekovito svojstvo. Naučnici tvrde da pored gubitka svojih lekovitih svojstava, takvo mleko ima razne druge štetne promene.

 

 

Konzumiranje hrane iz mikrotalasne peći, tvrde njeni protivnici, izaziva trenutno oštećenje mozga izazivajući “kratak spoj” električnih impulsa u mozgu.

 

Kontinuirano unošenje hrane obrađene ovim putem izaziva porast kancerogenih ćelija u organizmu.

 

Vitamini, minerali i ostali nutrijenti smanjeni su ili gotovo uništeni u hrani iz mikrotalasne.

 

“Ishrana iz mikrotalasne”, tvrde neki naučnici, uzrokuje gubitak koncentracije, memorije i emotivnu nestabilnost, fizičke bolesti idu čak i do raka debelog creva.

 

Foto Profimedia
Foto Profimedia

(Dnevno)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...