Najnovije vesti

PUSTILA JE BALON IZ BIRMINGEMA NA GODIŠNJICU SMRTI SVOG OCA: Prešao je ČAK 1.700 kilometara, a evo u kojoj DRŽAVI su ga našli!
Foto: Printscreen/polsatnews.pl

NEVEROVATNO!

PUSTILA JE BALON IZ BIRMINGEMA NA GODIŠNJICU SMRTI SVOG OCA: Prešao je ČAK 1.700 kilometara, a evo u kojoj DRŽAVI su ga našli!

Zanimljivosti

Nikola Bouler pustila je helijumski balon u vazduh iznad Birmigema, u Velikoj Britaniji, da bi obeležila godišnjicu smrti njenog oca, a balon je, potpuno neočekivano, prešao čak 1.700 kilometara.

 

Pošto je prelazio iznad mora i kopna, balon je dospeo u Poljsku, gde ga je u selu Troskov, na severoistoku zemlje, u blizini svog doma pronašao zemljoradnik Radoslav Gač, prenosi AP.

"Ponekada pogledam u nebo i 'razgovaram' sa svojim tatom. Tako sam umislila da će i balon odleteti do njega. Moj tata nije mnogo putovao, a ovaj balon, koji je prilično daleko leteo, značio bi mu puno. Smejao bi se ovome, sigurno", kaže Nikola Bouler.

 

Bouler i njen suprug su 2. septembra pustili više manjih, helijumskih balona u vazduh s jednim posebnim, zvezdastim balonom, na kojem piše "Zauvek otišao, ali nikada zaboravljeni tata / Derek, 26. april 1950 - 2. septembar 2018."

 

Sa druge strane balona uz svoj broj telefona ostavila je i poruku: "Molim vas, napišite mi dokle je putovanje mog tate stiglo. Nikola."

"Osećao sam se pomalo tužno i pomalo srećno što se ćerka seća svog oca, i na godišnjicu njegove smrti radi nešto ovakvo", izjavio je Gač. Nikola je dodala da je broj mobilnog telefona sa kojeg je dobila poruku morala da pronađe na Guglu i da je zaključila da je Gač, zaista, iz Poljske.

 

"Pomislila sam da se neko šali sa mnom", istakla je Nikola i dodala da nije mogla da veruje da balon može toliko daleko da odleti.

 

Kurir.rs/Tanjug/Foto: Printscreen/Youtube/Polsatnews.pl

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...