LJUBIMAC SME DA JEDE NEŠTO OD VAŠE HRANE! 3 namirnice slobodno možete da mu SPREMATE, a 2. će vas ŠOKIRATI! Nije vam bila NI NA KRAJ PAMETI!
Foto: Profimedia

čovekov najbolji prijatelj

LJUBIMAC SME DA JEDE NEŠTO OD VAŠE HRANE! 3 namirnice slobodno možete da mu SPREMATE, a 2. će vas ŠOKIRATI! Nije vam bila NI NA KRAJ PAMETI!

Zanimljivosti -

Ako mislite da vaš kućni ljubimac može jesti sve što i vi, grdno se varate, ali postoje neke namirnice koje mu možete dati. Svi koji imaju psa kao kućnog ljubimca znaju onaj osećaj kada su za stolom, a ispod stola proviruje gladna njuškica koju zanima šta je na stolu i naravno.

foto: Profimedia

Meso koje može jesti vaš pas:

Prvo što vam pada na pamet kada je reč o ljudskoj hrani vašem psu je meso? I nama. Ono što veterinari preporučuju je da krenete s piletinom, posebno ako vaš pas ima osetljiv želudac. Takođe, bitna je napomena veterinara da koji god komad mesa dali psu taj komad ne bi trebao biti mastan, a najbitnije od svega, preporučuje se termički obrađeno meso.

Pileća supa:

Nije samo kuvana piletina dobra za vašeg psa, već i sama supa. Budite pažljivi da kada mu dajete meso iz supe otklonite kosti mesa jer kao što tvrde veterinari varenje kosti može uzrokovati niz problema za vašeg psa.

Riba:

Riba je još jedna ljudska hrana koju može jesti vaš pas, ali sve dok je kuvana, odnosno prerađena. Za pse je bolja riba s kraćim životnim vekom (jer sadrži manje žive) poput lososa i haringe. Riba je dobra za vašeg psa pogotovo ako mu je želudac preosetljiv za meso.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Vecernji.hr/Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja