2 LEKARA SU JE PORAĐALA NA CARSKI REZ: Mališa odmah postao zvezda sa 6 KILOGRAMA i 500 GRAMA, sve mu PELENE već bile male MAŠALA
Foto: Pritnscreen/Tiktok

beba džin

2 LEKARA SU JE PORAĐALA NA CARSKI REZ: Mališa odmah postao zvezda sa 6 KILOGRAMA i 500 GRAMA, sve mu PELENE već bile male MAŠALA

Zanimljivosti -

Porodilja Šan podelila je na društvenim mrežama fotografiju sina samo nekoliko trenutaka pošto ga je rodila uz pomoć dva lekara. "Drugog sina sam rodila na carski rez i uz pomoć dva lekara. Imao je nešto više od šest i po kilograma. Bio je dugačak skoro 60 centimetara", napisala je Šan. Bio je najveća beba u bolnici.

"Nisu imali ni pelene ni odeću za njega. Sa pedijatrije su doneli odeću koja je za bebe od devet meseci", dodaje Šan.

Ljudi su ostali šokirani kada su videli bebu.

"Doktori ga drže poput nagrade", "Ogroman je", "Devojko, žao mi je tebe", "Zanima me kako izgleda danas", samo su neki od komentara.

Šan je napisala da je njena velika beba danas zdrav petogodišnjak koji voli fudbal i bejzbol.

@shans1588

Our 14 1b .6oz baby boy. J is a healthy, stubborn and STRONG 5 year old who loves baseball, football and Monster Trucks. ##fyp ##bigbaby

♬ Proud of You - Five Times August

U Beogradu rođena najkrupnija beba

Vest o velikim bebama uvek postanu hit na društvenim mrežama. Na prostorima eks Jugoslavije rekorder je mega-bebe rođena pre više od tri decenije!

Duga istorija porodilišta „Narodni front“ pamti da je najkrupnija beba od njegovog nastanka došla na svet još 1988. godine.

Čuvena beba rekorder imala je oko 7.500 grama, na svet je došla prirodnim putem, a nakon rođenja imala je dobru vitalnost i adaptiranost.

grafikon
foto: canvacom

Kako doktori navode, vrlo često se dešava da „bebe rekorderi“ narastu više nego što je normalno zbog metaboličkih poremećaja majke, te neretko u prvim danima nakon rođenja mogu imati zdravstvenih problema, ali i u kasnijem, odraslom dobu, pa se baš zbog krhkog zdravlja ovakva deca zovu i „džinovi na staklenim nogama“.

kurir.rs

Bonus video:

02:03

Dr Vanja Milošević o prvoj uspešnoj trudnoći iz zamrznutog embriona

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track