BRONZANI PENIS IZ 3. VEKA PRONAĐEN U BEOGRADU?! Mreže GORE zbog OTKRIĆA, a ne možete ni da zamislite ČEMU JE SLUŽIO! (FOTO)
Foto: Profimedia

HIT OTKRIĆE

BRONZANI PENIS IZ 3. VEKA PRONAĐEN U BEOGRADU?! Mreže GORE zbog OTKRIĆA, a ne možete ni da zamislite ČEMU JE SLUŽIO! (FOTO)

Zanimljivosti -

Rimski bronzani amulet u obliku falusa - “fascinus”, koji pripada trećem ili četvrtom veku nove ere, pronađen je u drevnom Singidunumu, današnjem Beogradu.

U rimskoj religiji i magijskoj praksi “fascinus” ili “fascinum” predstavja oličenje božanskog falusa. Plinije Stariji ga naziva lekom protiv zavisti i urokljivih očiju. Amajlije u obliku falusa, često prikazanih sa krilima, bile su sveprisutne u rimskoj kulturi, najčešće kao privesci na nakitu, na prstenju, reljefima, uljanim svetiljkama… Smatralo se da fascinus odvraća zlo od dece, uglavnom od dečaka.

Vest o tome da je ovaj predmet pronađen na teritoriji Beograda, izazvala je brojne komentare. Naime, mnogima je u oči upala slika predmeta koji je u prošlosti imao namenu da odvraća zlo od dece, a danas izaziva smeh posmatrača jer je u obliku penisa.

Vrlo brzo su se ispod slike našli brojni duhoviti komentari:

- Predlažem ime - Nacionalni penis.

- ..Zato je propalo Rimsko carstvo..

- Uvek smo bili k*rčeviti...

(Kurir.rs)

Bonus video:

05:30

SVET U ŠOKU, RONALDO UBRIZGAVA BOTOKS U PENIS! Urolog otkrio za koliko cm se polni organ UVEĆA nakon ove procedure

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track