VULKANIZER ČUVA VAŠE TOČKOVE: Najbolje što možemo da uradimo za naše točkove je da ih ostavimo profesionalcu
Foto: Shutterstock

VULKANIZER ČUVA VAŠE TOČKOVE: Najbolje što možemo da uradimo za naše točkove je da ih ostavimo profesionalcu

Zabava -

Kako su automobili naša svakodnevica, a točkovi ono što ih čini mobilnim, neizostavno je da bar jedan od brojeva u telefonskom imeniku bude telefonski broj jedne vulkanizerske radnje. Najbolje što možemo da uradimo za naše točkove je da ih ostavimo profesionalcu. Posao vulkanizera obuhvata širok spektar aktivnosti, od balansiranja guma do popravke oštećenja na gumama, te zamene guma i održavanja točkova.

KOJE USLUGE MOŽETE SVE DOBITI U VULKANIZERSKOJ RADNJI?

Jedan od najvažnijih zadataka vulkanizera jeste zamena guma. Ovo je ključni aspekt održavanja vozila i sigurnosti na putevima. Stoga se mora voditi računa o kvalitetu guma i načinu na koji su montirane. Vulkanizeri koriste posebne alate kako bi uklonili stare gume sa felgi i postavili nove gume. Osim toga, vulkanizeri mogu ponuditi savete o vrsti guma koje bi najbolje odgovarale Vašem vozilu, u skladu sa Vašim potrebama i budžetom.

Balansiranje guma je takođe još jedan ključni posao vulkanizera. Neravnoteža točkova može dovesti do vibracija na volanu, povećane potrošnje goriva i bržeg trošenja guma. Vulkanizer koristi specijalne alate kako bi postigao optimalnu ravnotežu točkova.

Ukoliko je guma oštećena, vulkanizer može pružiti usluge popravke kako bi se izbegla kupovina novih guma. Međutim, ako je oštećenje preveliko, zamena gume može biti neophodna.Vulkanizeri takođe nude i druge usluge, kao što su zamena ventila, održavanje kočnica, zamena felgi, kao i pružanje saveta o održavanju guma i točkova.

USKO SPECIJALIZOVANE VULKANIZERSKE RADNJE

Vulkanizer fokus svog poslovanja može staviti na isključivoj zameni guma, ili pak na nekoj drugoj usluzi. Iako većina vulkanizera obavlja sve prethodno navedene usluge, postoje i oni koji su baš specijalizovani za jednu od usluga.

Tako postoje tzv. hoteli za gume gde možete ostaviti gume na čuvanje. Bukvalno , kao u pravom hotelu! Gumamam rezervišete mesto i plaćate “storage” na definisano vreme. Postoje i oni vulkanizeri kojima je isključiva specijalnost ispravljanje felni. Za zdrave pneumatike, vrlo je važno imati imati i ispravne felne koje predstavljaju metalni deo točkova.

Vulkanizeri koriste posebne mašine i alate kako bi ispravili felne, kao što su hidraulične prese, kalupi i alati za oblikovanje. Važno je napomenuti da postoji određena granica u ispravljanju felni, jer ako je felna previše oštećena, vožnja sa takvom felnom može biti opasna, pa ju je u tom slučaju potrebno zameniti.

VULKANIZER NA DOHVAT RUKE

Vulkanizer će obaviti neophodan razgovor sa Vama i usmeriti Vas kako bi bilo najbolje da rešite problem.

Zamena guma će biti obavezna ukoliko su gume prestarele, istrošene, ili su neispravne za upotrebu.

Ukoliko postoji neravnoteža točkova, to može uzrokovati vibracije i oštećenje guma. Vulkanizer će predložiti balansiranje guma.

Vulkanizeri mogu zameniti ventile na gumama čime se osigurava sigurnost i produžava životni viek guma.

Felne se mogu ispraviti kod svakog boljeg vulkanizera u preko 90 posto slučajeva. Ukoliiko to nije moguće, felne se moraju zameniti kako biste osigurali udobnu i sigurnu vožnju.

Na sliičan način, vulkanizer može pružiti savete o održavanju kočnica, kao i podrazumevano savete o održavanju guma - na primer , savet o pritisku u gumama.

Ukoliko mislite da imate jedan od ovih problema, iskusni vulkanizer će znati kako da reši Vaš problem veoma brzo. I kvalitetno!

(promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track