"ČUVENA BITKA ZA ĆEVAPE" ODNELA POBEDU NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Genijalni umetnik iz Šapca podigao umetnost na viši nivo
Goran Bujišić, umetnik "Bitke u Lidlu", Foto: Kurir TV

u trendu

"ČUVENA BITKA ZA ĆEVAPE" ODNELA POBEDU NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Genijalni umetnik iz Šapca podigao umetnost na viši nivo

Zanimljivosti -

Jedna slika na sajtu za prodaju i kupovinu je privukla mnogo pažnje, jer je na duhovit način prikazala borbu naroda u jednom supermarketu, za artikle na sniženju. Slika je prodata kao unikatna za više stotina evra, a njen autor je iz Šapca.

Goran Bujišić
foto: Kurir tv

Kaže da nije mogao zamisliti ovakvu popularnost slike, iako je vrlo vešt u prikazivanju aktuelnosti, ova vrsta umetnosti je nesvakidašnja i privlači veliku pažnju publike.

Na odeljku za umetnička dela na poznatom sajtu za kupovinu i prodaju osvanulo je delo koje je drugačije od onih na koje smo nailazili. Slikar iz Šapca je iskoristio svoje umeće, pa je na lepenci akrilom oslikao situaciju koja je obeležila prethodni mesec, a radi se o "borbi" za ćevape u jednom trgovinskom lancu.

Cena ove slike iznosi 15.000 dinara, a oglas je pogledalo preko 10.000 ljudi.

Novinarka Aleksandra Dražić, razgovarala je sa umetnikom Goranom Bujišićem, koji je predstavio umetnička dela koja su prepoznatljiva po temi.

Umetnik kaže da "umire od smeha" od komentara na društvenim mrežama i pozitivne reakcije na njegovu umetnost.

Goran Bujišić
foto: Kurir tv

- Ljudi su poludeli za tom slikom! Eksplodirala je na društvenim mrežema, zavisi od inspiracije, ali uradim sliku ekspresivno, čak za par sati. Neke slike radim i duže, ali u principu potrebno mi je par sati - kaže Bujišić.

Goran Bujišić
foto: Kurir tv

Bujišić je već poznat slikar u Šapcu i smatra da je to odličan marketing jer pomaže umetnicima da brže dođu do onog što im se dopada.

02:48

BITKA KOD LIDLA

- Najviše radim akrilom, a ulje izbegavam jer se dugo suši. Ovladao sam tom tehnikom. Retko radim po porudžbini, uglavnom radim svoju stvar i ne želim da se komercijalizujem - rekao je Bujišić.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track