Muškarcima posle pedesete mlaz urina primetno slabi
Foto: Promo

Muškarcima posle pedesete mlaz urina primetno slabi

Život -

Laserska hirurgija prostate muškarcu vraća mlaz iz mladosti. Od sada i u Srbiji.

Nakon ulaska u petu deceniju ne postoji muškarac koji ne primećuje razliku tokom mokrenja. Najčešći razlog je uvećanje obima prostate. Zabrinutost se javlja onog momenta kada mlaz urina trajno smanji svoj luk. Postepeno, mokrenje se otežava i istovremeno postaje sve učestalije. Između ove dve tegobe postoji logična veza. Uvećana prostata svojim naraslim tkivom vrši pritisak na bešiku i mokraćni kanal, menja njihovu anatomiju i narušava im funkciju. Budući da je prostata pritiska, bešika, prvo, smanjuje svoj kapacitet, a drugo pri mokrenju ne uspeva da potpuno izbaci nakupljeni urin. Neizbačeni urin izaziva konstantnu napetost kod muškarca i ne daje mu mira ni danju ni noću. U isto vreme, uvećana prostata vrši pritisak i na mokraćni kanal smanjujući mu prohodnost te urin ističe otežano, a u nekim slučajevima – na kapi.

Veliki rizik – zapušenje mokraćne bešike i nemogućnost mokrenja – javlja se kod znatno uvećanog obima prostate. U tom slučaju se kroz mokraćni kanal plasira specijalna cev, koja se zove kateter, kako bi se izbacio urin. Teško da postoji muškarac koji bi se pomirio s time da živi s kateterom kada bi znao da postoji sigurna alternativa i da može da ga se oslobodi zauvek.

foto: Promo

Tulijum laser će vas osloboditi neprijatnih tegoba povezanih s benignim uvećanjem prostate: slabo ili mokrenje koje dugo traje, osećaj nepotpunog pražnjenja bešike, otežano započinjanje mokrenja, učestalo mokrenje, često ustajanje noću. Laserska hirurgija Tulijum laserom je sigurna metoda s impresivnim rezultatom. Među svim postojećim laserima Tulijum je maksimalno usavršen – odlikuje ga najveća snaga (200 W) i vodeća preciznost (samo 0,2 mm) prilikom prodiranja u tkivo prostate.

Uklanjanje prostate Tulijum laserom štiti vas od:

  • skalpela, rezova i šavova;
  • komplikacija;
  • osećaja izvršene intervencije.

Sve ove prednosti upotpunjene su sa još jednom – ogromnom. Lasersko lečenje je pogodno čak i za muškarce kojima je otkazano standardno lečenje. Zbog starosti ili pratećih oboljenja u klasičnoj hirurgiji postoji rizik od nastanka ozbiljnih komplikacija. U laserskoj hirurgiji takvih rizika nema. Operacija protiče bez krvarenja i vraća normalno mokrenje s jakim, neisprekidanim i bistrim mlazom.

U LASER MEDu Beograd PO CENI KONSULTACIJE vrši se KOMPLETAN PREGLED PROSTATE. Pregled obuhvata: konsultaciju sa urologom, merenje obima prostate, merenje rezidualnog urina, tumor marker PSA. LASER MED Beograd je deo LAZER MEDa, koji nudi pacijentima lasersku hirurgiju prostate u 3 filijale u Bugarskoj, a operacijski tim poseduje preko 10 godina radnog iskustva.

tel. 011 7 357 357

mob. 069 5 357 357

www.lasermed.rs

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track