Najnovije vesti

SREĆA DELUJE NA SRCE, A STRAH ŠTETI BUBREZIMA! Svaka emocija utiče na naše ORGANE! Obratite pažnju na ovih 7 OSEĆANJA
Foto: Profimedia

savet

SREĆA DELUJE NA SRCE, A STRAH ŠTETI BUBREZIMA! Svaka emocija utiče na naše ORGANE! Obratite pažnju na ovih 7 OSEĆANJA

Zdravlje

U tradicionalnoj kineskoj medicini postoji sedam osnovnih emocija - ljutnja, sreća, tuga, briga, zamišljenost, strah i šok, a svaka je povezana sa zdravljem organa.

Ljutnja je povezana sa zameranjem, besom i isfrustriranošću. Ako se osoba ne suočava s njom, može da postane okidač za glavobolje i visok pritisak.

foto: Shutterstock

Ljudi koji su skloni problemima sa radom želuca zbog ljutnje će patiti od gastritisa ili čira na želucu. Takođe, šteti i jetri, pa ona radi pod opterećenjem.

Palčevi ruku su povezani sa našim želucom, te masažom možete pomoći sebi. Palčeve treba masirati 3 do 10 puta po širini i dužini.

Sreća kada je previše intenzivna i trajna može negativno da deluje na srce. To pokazuje da je u svemu potrebna umerenost.

Briga šteti slezeni. Kada previše razmišljamo o lošim stvarima i brinemo, stradaju slezena i želudac. Pogoršava nam se rad probavnog sistema.

Strah šteti bubrezima. Energija nam pada, zbog čega nastaje nesposobnost zadržavanja mokraće. Depresija negativno utiče na pluća. Preterana tuga i žalost smanjuje energiju pluća.

Uzbuđenje, čak i pozitivno, može izazvati nervozu, nesanicu i preskakanje srca. Ti simptomi obično upućuju na emotivnu nestabilnost.

foto: Shutterstock

Kurir.rs/Azra/I.B. 

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...