OVU HRANU NIKAKO NE UZIMAJTE KADA STE BOLESNI! Čak i pojedine zdrave namirnice mogu da vam NAŠKODITE kad ste prehlađeni
Foto: Profimedia

da li ste znali?

OVU HRANU NIKAKO NE UZIMAJTE KADA STE BOLESNI! Čak i pojedine zdrave namirnice mogu da vam NAŠKODITE kad ste prehlađeni

Život -

Na prve znake prehlade ili gripa, znate šta vam je činiti: kuva se domaća pileće supa, pravi se čaj u koji se dodaje limun ili đumbir; pije se sok od sveže cijeđene pomorandže, a citrusi se uzimaju u velikim količinama.

Znate pravilo da se slaktiši nikako ne smeju koristiti, pogotovo kada imate grlobolju i temperaturu.

Ali da li ste znali da pojedina zdrava hrana može da naškodi vašem, i onako osetljivom zdravlju. Evo spisak namirnica koje nikako ne smete da jedete kada ste bolesni: Kad imate grip, prehladu ili groznicu izbegavajte:

Španać: Smatra se da španać aktivira ćelije, nazvane mastociti, da oslabe histamin i aktiviraju upalni proces, što dodatno pogoršava umor i druge simptome prehlade i gripa.

Orasi: Ova namirnica sadrži hranljive sastojke koji pomažu telu da se izbori sa infekcijom, poput cinka i vitamina E. Ali možda ćete želeti da se suzdržite od konzumiranja ovog proizvoda u početnoj fazi bolesti, posebno ako imate stomačni virus ili groznicu. Orasi su bogati masnoćom koju telo mora da sagorijeva dugo, što može da vam oduzme energiju koja vam je neophodna.

foto: Shutterstock

Brokoli: Da ne biste iritirali svoj gastrointestilni trakt, uzmite hranu koja sadrži manje vlakana i koja je lakša za varenje kako bi telo imalo vremena da se bori protiv infekcije.

foto: Profimedia

BONUS VIDEO:

Kurir.rs/I.B.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track