KOJE VAM NAMIRNICE NAJVIŠE PRIJAJU: Za svaki horoskopski znak postoji hrana koja je dobra za njihovo zdravlje
Foto: Profimedia

Astro-preporuke za ishranu

KOJE VAM NAMIRNICE NAJVIŠE PRIJAJU: Za svaki horoskopski znak postoji hrana koja je dobra za njihovo zdravlje

Život -

Svaki znak Zodijaka ima posebne karakteristike kad je reč o metabolizmu i gastronomskim sklonostima.

ručak
foto: profimedia

OVAN

Ovnovi dijete započinju s entuzijazmom, ali brzo odustaju ako kilogrami odmah ne počnu da se tope. Najbolja dijeta za pripadnice ovog vatrenog znaka sastoji se od ribe, svežih salata i voćnih sokova, poput onog od jabuke ili grejpa. Na taj način kontrolisaće snažni metabolizam.

BIK

Bikovi gube težinu polako, ali u kontinuitetu. Imaju razvijenu strpljivost i skloni su da prihvate prelazak na zdravu ishranu. Preporučuju se jabuke, grožđe, povrće, kao i začini poput čilija i karija, i obavezno žitarice. Treba da izbegavaju bilo kakav keks, slatkiše i preterano masne soseve.

BLIZANCI

Rođeni u ovom znaku imaju naviku da jedu navrat-nanos i pri tome, po pravilu, biraju nezdravu hranu. Trebalo bi da tokom dana jedu što češće, ali nikako ne obilne obroke, da izbegavaju kafu i umesto nje piju zeleni čaj, da jedu sveže voće, poput narandže i grejpa, i da što više uživaju u povrću.

RAK

Rođeni u znaku Raka izuzetno su talentovani za kuvanje i uvek isprobavaju nove recepte. Zato bi trebalo da se opredele za raznoliku niskokaloričnu ishranu. Preporučuje im se riba, grožđe, sok od kupusa i brokoli. Treba da izbegavaju šećer, kolače, beli hleb i pivo.

riba
foto: Shutterstock

LAV

Lavovi su pravi gurmani koji vole dobru hranu i fina pića. Pripadnici ovog znaka trebalo bi da jedu povrće bogato gvožđem, poput spanaća ili brokolija, grožđe, kokos i suvo grožđe. Za pripadnike ovog znaka je takođe veoma bitno da tokom dana u organizam unesu dovoljne količine vode.

DEVICA

Device treba da zaštite osetljivi sistem za varenje. Za njih je najprikladnije kuvano povrće, zatim spanać, salate, žitarice, paradajz, jabuke, banane i smeđi pirinač. Trebalo bi da izbegavaju brzu hranu, preterane količine mesa, kao i začinjenu i masnu hranu.

VAGA

Vage treba da piju velike količine vode i izbegavaju alkohol, bilo kakva slatka pića, kao i da jedu hranu bogatu proteinima i biljnim vlaknima. Treba da jedu mnogo ribe, plodove mora, jogurt, smeđi pirinač, kukuruz, paradajz, spanać, grožđe, jabuke, jagode i bademe, a da izbegavaju keks i slatkiše.

ŠKORPIJA

Rođeni u ovom treba da jedu smeđi pirinač, zelenu salatu, celer, klice, narandže i limun. Pripadnici ovog znaka su obično zaokupljeni poslom, pa često preskaču obroke. Upravo zbog toga bi njihova ishrana trebalo da sadrži hranu koja se brzo i lako sprema.

Jabuka, Voće, Banana, Pomorandža
foto: Shutterstock

STRELAC

Za rođene u ovom vatrenom znaku najbolje za održavanje vitke linije je voće bogato vitaminom C, paradajz i luk. Budući da su skloni preterivanju, treba da znaju kako da obuzdaju poriv za naručivanjem brze hrane i da svedu na minimum korišćenje šećera i slatkiša, naročito čokolade, koju obožavaju.

JARAC

Jarčevi najčešće nemaju velikih problema s prekomernom težinom. Ako im se to dogodi, brzo se vraćaju u formu. Njihova ishrana treba da uključi supe od povrća, salate sa malo sirćeta i ulja, kao i umerene količine nemasnog mesa, najbolje pilećeg. Oni ponekad mogu da pojedu i nešto slatko.

VODOLIJA

Za pripadnike ovog znaka važno je da spremaju hranu sa što manje masnoće, pa treba da se klone bilo kakvog masnog mesa i slatkiša. Potrebno im je voće, posebno jabuke i agrumi, ali i ono sušeno. Treba da prestanu da smišljaju ekscentrične kombinacije jela i da se drže kuvane hrane.

RIBE

Ribe vole dobro da pojedu, ali nakon toga često imaju probleme zbog osetljivog organizma. Rođeni u ovom znaku treba da jedu hranu bogatu gvožđem, poput jaja, džigerice, žitarica, graška, spanaća, ribe, grožđa, suvih šljiva i kajsija, i treba da redukuju količinu soli.

Jaja, jaje, tajmer za jaja
foto: Promo

Kurir.rs/N.B.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track