POJELA PAR ZALOGAJA I ONESVESTILA SE! Kad se probudila u bolnici, saznala je STRAŠNU DIJAGNOZU: Dugo sam IGNORISALA SIMPTOME
Foto: Printscreen TikTok

APELUJE NA DRUGE

POJELA PAR ZALOGAJA I ONESVESTILA SE! Kad se probudila u bolnici, saznala je STRAŠNU DIJAGNOZU: Dugo sam IGNORISALA SIMPTOME

Život -

Lusi Herman (25) iz Engleske tvrdi da je izgubila 25 kilograma za 30 dana ubrzo nakon što je pošla na koledž 2020. Kaže da se osećala slabo i imala je neprestane bolove u stomaku i da je imala krv u stolici. Odbijala je da veruje da bilo šta nije u redu sve dok nije stigla kući na Božić. Herman je ispričala da je uzela dva zalogaja svog prazničnog obroka pre nego što se onesvestila na kauču. Probudila se u bolničkoj sobi sa vestima da pati od teške neuhranjenosti i dehidracije.

Kako je ispričala, ostala je u bolnici na lečenju steroidima i imunosupresivima. Nakon pretraga, Lusi je navodno dijagnostikovana Kronova bolest, neizlečivo stanje koje izaziva upalu i iritaciju digestivnog trakta.

- Stavljena sam na sondu za hranjenje oko šest meseci pre nego što sam polako ponovo počela da jedem kako treba, ali moram da se držim redovne ishrane poput pirinča i piletine, kako ne bih iritiraal creva.

@lucy.harman If you have any symptoms or your changes in your health, please go get checked. I beg of you, just get checked. #crohnsdisease #sick #illness ♬ drowning - -

Herman je počela da objavljuje o svojoj bolesti na TikToku, gde ima milion lajkova na svom profilu i više od 5.000 pratilaca.

- Prvo sam pravila video priče o svojim životnim i zdravstvenim problemima, zatim sam počela da snimam komične spotove na tu temu. Dobila sam mnogo lepih odgovora od ljudi koji su se mučili sa sličnim stvarima, ali jedan komentar koji me je dirnuo, bio je od čovek koji je video moje video snimke i shvatio da ima slične simptome, pa je otišao na pregled i otkrio da ima rak debelog creva - rekla je Lusi.

- Srećom, pošto je rano otišao na pregled, bolest se može lečiti. Bilo je neverovatno da čujem da su mu moji video snimci toliko pomogli - dodala je ona.

Herman takođe obrazuje druge kroz svoj rad sa Crohn's & Colitis UK u kampanji "Cut the Crap".

- Svrha kampanje je da pomognem ljudima da dobiju ranu dijagnozu i sprečim ljude da se nađu u situaciji u kojoj sam ja bila - rekla je ona.

(Kurir.rs/ Najžena)

Bonus video:

03:21

LEK ZA SVAKU BOLEST POSTOJI! Antonijević smatra da se nalazi OVDE, a da nas strah sputava: DECA MORAJU TO DA IMAJU U ŠKOLAMA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track