Nemate prašak za pecivo? Evo kako da napravite zamenu
Foto: Shutterstock

Kulinarski trikovi

Nemate prašak za pecivo? Evo kako da napravite zamenu

Žena -
Ne očajavajte ako ostanete bez praška za pecivo a već ste počeli s pripremom jela - brzo i lako možete napraviti efikasne zamene

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Stvar ukusa Počeli ste da pripremate specijalitet koji zahteva prašak za pecivo, a vama nije pri ruci. Nema potrebe da brinete, veoma lako ga možete zameniti.Soda bikarbona i jogurtPomešajte pola kašičice sode bikarbone i pola kašičice jogurta. Kulture u jogurtu reaguju sa sodom bikarbonom i stvaraju gas neophodan za narastanje testa. Ovu zamenu koristite samo u receptima u kojima se nalaze samo suvi sastojci. Ukoliko je potrebno, povećajte količinu suvih sastojaka kako vam testo ne bi bilo previše tečno.Soda bikarbona i sok limunaPomešajte jednaku količinu limunovog soka i sode bikarbone. Kiselina iz limunovog soka reaguje sa sodom bikarbonom, stvarajući isti efekat kao prašak za pecivo. Ipak, vodite računa o količini limuna jer ima jak ukus koji može da se oseti u jelu.Soda bikarbona i melasaPomešajte 1/3 šolje melase i 1/4 kašičice sode bikarbone. S obzirom da je specifičnog ukusa, ova zamena je idealna za specijalitete jačeg ukusa, kao što su peciva s raznim začinima.SA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ:20 neverovatnih namena sode bikarboneČime zameniti jaja u receptimaKoja je razlika između praška za pecivo i sode bikarbone?4 koraka do najboljeg čizkejkaNajčešće greške u pripremi pice

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track