OSLOBODILA SAM SE KLASIČNOG BALKANCA: Oženio me da budem sluškinja a onda sam pokazala da sam dama!
Foto: Profimedia

Ispovest

OSLOBODILA SAM SE KLASIČNOG BALKANCA: Oženio me da budem sluškinja a onda sam pokazala da sam dama!

Žena -
Pročitajte ispovest blogerke koja se razvela od supruga jer nije mogla da podnese da bude njegova „domaćica”.

"Da se čuvena Marta Stjuart kojim slučajem pojavila u mojoj kući, verovatno bi zgađena istrčala odatle u roku od par minuta!", započinje svoju priču jedna razvedena žena, koja je želela da sa svima podeli iskustvo o braku u kojem muškarac misli da žena treba da bude sluškinja!

"Da se razumemo, naš dom nikada nije bio prljav i zapušten, ali ja često nisam mogla da postignem da sredim kompletnu kuću, skuvam ručak, operem sudove, ispoliram pod i uz sve te obaveze radim svoj posao za koji sam bila plaćena. Nije da ne bih volela da živim u savršeno čistom domu koji sija i miriše, ali uz sve svoje obaveze, iskreno, sama to nikada ne bih mogla da postignem.

Sada razumem zbog čega se sada moj bivši muž razočarao ubrzo nakon što smo se venčali. Za njega, savršena ženica bi bila ekvivalentna domaćici iz šezdesetih, sa keceljom koju bi skidala samo kada ide na spavanje i koja bi ceo svoj život posvetila isključivo kući i svom mužu.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Očekivao je od mene da nikada ne skidam osmeh sa lica, pokoravam se svakom njegovom predlogu, održavam besprekorno urednu kuću, zabavljam ga u spavaćoj sobi i naravno svakog dana odlazim na posao gde bih provodila najmanje osam sati.

Iako smo bili u braku sedam godina, nikada nisam uspela da ga ubedim da takav odnos jednostavno nije u redu i da bi trebalo da promeni svoj stav.

Iako smo razvedeni već tri godine, još uvek mogu da ga čujem kako mi prigovara zbog nesređene kuće i neobrisane prašine. Pobogu, pa zar nismo mi žene ionako stvorene za te stvari?

Da, dobro se zna koji su "ženski", a koji "muški" poslovi. Uostalom, zar se žene ionako ne rađaju sa krpom u jednoj i oklagijom u drugoj ruci?

Ili je možda verovao u bajku o patuljcima koji noću srede kompletnu kuću koja ujutru blista?

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Da, bio je apsolutni perfekcionista, ali dok je živeo sam, ni njegov stan nije bio toliko uredan. Buđ u uglovima kupatila, pokvarena hrana koja je danima stajala u frižideru i krevet koji nije bio uvek namešten. Ali, on je čekao ženu, koja će sav posao raditi za njega.

Ipak, ja bih i dalje voljela da imam kuću poput one u kojoj Marta Stjuart živi, makar na jedan dan. I radim na tome, iako prezirem kućne poslove. Kao i kiriju, kao i mesečne račune za struju, telefon i odlaske u teretanu.

Naravno, sve te obaveze ispunjavam, ali ne u isto vreme. Ponekad zakasnim, često nije sve na svom mestu, ali je lakše kada se oslanjam sama na sebe, nego kada živim sa osobom koja ne bi ni prstom mrdnula da pomogne.

Možda jednog dana usavršim organizaciju sopstvenog vremena i prostora i učinim svoj dom još čistijim, udobnijim i blistavijim. A kada se to dogodi, moj dragi bivši neće biti tu da to vidi. Ipak, možda mu pošaljem fotografiju", završila je srećno razvedena žena.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

(Divorcedmoms.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track