ZBOG OVE PRIČE PLAČE CEO SVET: Odveo je majku na večeru, ali nije znao da je poslednja...
Foto: Fb

Tužna ispovest

ZBOG OVE PRIČE PLAČE CEO SVET: Odveo je majku na večeru, ali nije znao da je poslednja...

Žena -
Prisećanje nepoznatog autora na poslednji susret s pokojnom majkom na Fejsbuk stranici "Love What Matters" u nešto više od 24 sata prikupilo je 27 hiljada lajkova i podeljeno skoro 20 hiljada puta.

"Nakon 21 godine braka, moja supruga je želela je da na večeru i u bioskop odvedem drugu ženu. Rekla mi je: 'Volim te, ali znam da te ta druga žena voli i da bi volela da provede vreme s tobom".

Ta druga žena s kojom je moja supruga želela da provedem veče bila je moja majka, koja je bila udovica poslednjih 19 godina, ali zbog posla i obveza oko troje dece mogao sam je viđati tek povremeno.

Te večeri sam je nazvao da je pozovem na večeru i u bioskop.

"Šta nije u redu, jesi li dobro", pitala me. Moja majka je tip žene koji misli da su kasni telefonski pozivi ili iznenađenja znak loših vesti.

"Mislio sam da bi bilo lepo provesti neko vreme s tobom", odgovorio sam. "Samo nas dvoje".

Razmišljala je o tome jedan trenutak, a onda odgovorila: 'Jako bih to volela'.

Tog petka nakon posla, dok sam se vozio do nje, bio sam malo nervozan. Kad sam došao do kuće, primetio sam da je i ona nervozna zbog našeg sastanka. Čekala je iza vrata s kaputom na sebi. Ukovrdžala je kosu i obukla haljinu koju je nosila na poslednjoj proslavi svoje godišnjice braka. Nasmešila se, a lice joj je izgledalo poput anđeoskog. 'Rekla sam prijateljima da ću izaći sa svojim sinom, a oni su bili zadivljeni', rekla je dok je ulazila u auto. 'Jedva čekaju da čuju sve o našem izlasku'.

Otišli smo u restoran koji nije bio elegantan, ali je bio lep i ugodan. Moja majka me primila za ruku kao da je prva dama. Nakon što smo seli, morao sam da joj pročitam jelovnik. Ona je mogla da vidi samo krupna slova. Kad sam došao do pola spiska predjela, podigao sam pogled, a majka je sedela i gledala u mene. Na licu je imala nostalgičan smešak. 'Ja sam tebi čitala jelovnik dok si bio malen', rekla je. 'Onda je vreme da se opustiš i dopustiš mi da ti vratim uslugu', odgovorio sam.

Tokom večere imali smo ugodan razgovor, o ničemu posebnom, pričali smo o stvarima koje su nam se dogodile u poslednje vrijeme. Pričali smo toliko dugo da smo propustili film. Kad smo došli do njene kuće, rekla mi je: 'Izaći ću opet s tobom, ali samo ako mi dopustiš da ja pozovem tebe'. Pristao sam.

'Kakva je bila večera?', pitala me supruga kad sam došao kući.'Jako lepa. Mnogo više nego što sam očekivao', odgovorio sam.

Nekoliko dana kasnije, moja majka umrla je od snažnog srčanog udara. To se dogodilo toliko iznenada da nisam mogao učiniti ništa za nju. Nakon nekog vremena dobio sam omotnicu s računom iz istog restorana u kojem sam bio s majkom. Uz njega je bila poruka: 'Platila sam ovaj račun unapred. Nisam bila sigurna hoću li biti tamo, ali platila sam večeru za dvoje, za tebe i tvoju suprugu. Ne možeš zamisliti koliko mi je značila ona večera. Volim te sine".

U tom trenutku shvatio sam koliko je važno reći "volim te" na vreme i posvetiti voljenima vreme koje zaslužuju.

Ništa u životu nije važnije od porodice. Dajte im vreme koje zaslužuju, jer se to ne može pomeriti za neko drugo vreme", napisao je muškarac.

"After 21 years of marriage, my wife wanted me to take another woman out to dinner and a movie. She said, 'I love you,...

Posted by Love What Matters on Tuesday, 12 January 2016

(Index.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track