OVA TRUDNICA JE IZNENADA UPALA U KOMU: Kada se probudila, ono što je otkrila o bebi će vas šokirati
Foto: Ilyke.com

Divna priča

OVA TRUDNICA JE IZNENADA UPALA U KOMU: Kada se probudila, ono što je otkrila o bebi će vas šokirati

Žena -
Engleska medicinska sestra Kolvina Žolin ima 28 godina i u braku je dve godine. Na fotografiji iznad par je na svom medenom mesecu, koji je bio u Peruu.

Oni su jako srećni jer će njihov život uskoro upotpuniti i treći član jer je Kolvina u 23 nedelji trudnoće. Oboje se raduju prinovi i pripremaju kuću, kupuju odeću za bebe i razmišljaju o imenu.

Jednoga dana dok je obavljala normalne kućne poslove, nije ni znala šta će narednih nekoliko sati da donese: odjednom Kolvina je dobila neverovatnu glavobolju. Ona je idalje bila u stanju da zgrabi telefon i pozove svog muža, a onda je pala u nesvest. Met nije znao šta mu se desilo sa ženom pa je odmah pozvao hitnu pomoć koja je stigla za nekoliko minuta.

Kada su došli na lice mesta, čak ni doktori nisu mogli da pronađu dijagnozu, samim tim odmah su odveli ženu u bolnicu. U bolnbici napravljena je dijagnoza: Kolvina je pretrpela ogroman izliv krvi u mozak i morala je da bude odvedena u specijalističku kliniku, ali šanse da preživi do tamo bile su 10%.Met je morao da donese tešku odluku - ako odluči da je ne pomeraju ona će sigurno umreti; ako odluči da se preveze imaće veće šanse da preživi, ali je samim tim rizik za njihovu bebu veći.Met je odlučio da je preveze na kliniku. Ovo se pokazalo kao ispravna odluka. Kolina je preživela transport i doktori su za nekoliko minuta otvorili njenu lobanju. Lekari su došli do neverovatnog otkrića: pritisak u mozgu je bio toliko ozbiljan da je snabdevanje krvi bebe ugroženo. Svaka sekunda je bila bitna.Pod velikim pritiskom hirurzi su učinili sve da spasu njeno nerođeno dete. Ispeli su da stabilizuju stanje i majke i ćerke, ali nisu sve samo dobre vesti: Kolvina onda upada u duboku komu - i niko ne zna da li će biti u stanju da se probudi.

Bespomoćni, njena majka i suprug mogli su samo da je gledaju, a prolazile su nedelje a Kolvina se nije budila. Nekim čudom primetili su da joj se trzaju ruke i kao da se pomeraju ka stomaku, kao da žele da ga pomiluju. Izgledalo je kao da Kolvina nesvesno zna da nosi jedan život.U 29. nedelji trudnoće bilo je vreme: Kolina ulazi u porođaj iako je u komi. Sada prava borba počinje jer žena koja je u komi da se porodi je skoro pa nemoguće."Za mojih 13 godina kao hirurg, ovome sam svedočio samo 3 puta. Pravo je čudo kada to uspe", rekao je hirurg, doktor Endi Ejnon.I da: čudo se odigralo uz pomoć carskog reza i mala Maja je došla na ovaj svet. Svako je napravio mali izdah olakšanja, Met je i dalje iskidan jer iako je sada ponosni otac, niko ne može da mu da preciznu prognozu o Kolvininom stanju. Stavili su dete u naručje nesvesne majke, ali nije bilo nikakve reakcije.

Čak i za malu Maju, opasnost nije prošla. Porođaj je koštao bebu skoro sve snage koju je imala i borbe koju je vodila da preživi. Devojčicu su dva puta oživljavali i ona je prvih nekoliko nedelja provela u inkubatoru za prevremeno rođene bebe. Met je bio na ivici živaca. On se stalno kolebao između straha od gubitka ćerke i brige za svoju suprugu.& nedelja kasnije čudo se dogodilo u koje niko nije verovao: Kolvina se probudila! Odmah je pitala za svoju ćerku i rekla:"Osećala sam da se rodila i da je dobro".Prvi put kada su smestili njenu ćerku u njeno naručje bio je vrlo dirljiv trenutak. Lekari i osoblje nisu mogli da veruju i svako je pustio suzu, a Met je odjednom izgledao 20 godina mlađe. on je bio toliko oduševljen da konačno ima najdraže ljude u svom životu.

Kolvina opet može da hoda i pravi značajan progres u govoru i uskoro će moći da vodi računa o svojoj bebi. Svi su impresionirani njenim napretkom, a doktori to retko viđaju. Oni ne mogu da veruju koliko su sreće imali i zahvalni su za svaki dan koji žive posle ove drame. Mala Maja lepo raste i pravo je blago svojih roditelja. Ona još uvek ne zna, ali kada bude starija njeni roditelji će joj ispričati sve o čudu njenog rođenja.

Divno je to što je ova porodica prevazišla teške trenutke i napokon mogu da žive srećno.

(Foto: Ilyke)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track