Naučnica Suzan Eksted je istakla da je ono što većina ljudi radi velika greška.Prema njenim rečima, ostavljanje hrane u frižideru preko noći da se polako odmrzne je potpuno pogrešno!
Doktorka Suzan tvrdi da je najbolje da se hrana stavi u hladnu vodu, a ne da se vodimo mitovima o hrani. Tako ćemo sačuvati ukus hrane, a kako voda bolje provodi toplotu od vazduha, brže ćemo i odmrznuti meso i ribu.
"Naučnici ovo već dugo znaju, kao i profesionalni kuvari, ali ljudi nisu svesni ovog korisnog trika", kaže ona. Najbolji način za odmrzavanje je, prema Suzan, da se meso umota u providnu foliju i stavi u hladnu vodu.
Istražujući zašto ljudi najčešće primenjuju metod odmrzavanja sa frižiderom, naučnici su zaključili da je to verovatno zato što veruju da je to najviše higijenski.
Oni koji odmrzavaju meso u mikrotalasnoj takođe prave veliku grešku, jer taj proces može dosta da ošteti meso. Nije toliko strašno ako ga posle koristite za paprikaš ili musaku, ali generalno bi ga trebalo izbegavati.