ZATEKLA JE MUŽA U KREVETU SA DRUGOM: Ono što se nakon toga DESILO, niko od njih troje nije ni sanjao
Foto: Profimedia

Ispovest

ZATEKLA JE MUŽA U KREVETU SA DRUGOM: Ono što se nakon toga DESILO, niko od njih troje nije ni sanjao

Žena -

Jedna Zagrepčanka saznala je da je suprug vara i to na najgori mogući način - uhvatila ga je s ljubavnicom u krevetu. Ono što se nakon toga dogodilo niko od njih troje nije ni sanjao. Preskočiću onaj glupi uvod, ko sam, što sam, koliko imam godina i kakvu kosu, grudi i guzu imam.

Razvedena sam žena. To je sad jedino bitno. Do pre godinu i po sam bila pod zavetom "U dobru i u zlu", uglavnom više u zlu, ali ipak nisam jedna od onih koja je trela muža nasilnika, pijanicu i neradnika. Naprotiv, bio je sjajan muž, galantan, smiren, pametan, situiran - pravi gospodin. Ali dosadan. Bio je onaj tip muškarca, uvek u odelu, ni lep ni ružan, po ničemu nije odskakao. Da ga vidite u gradu, zaboravili biste ga za deset sekundi. Meni je oduvek bio šarmantan, ali brzo je to prošlo, ostala je neka hibridna vrsta ljubavi, poverenje, povezanost...

I pomirila sam se s tom njegovom pojavom, redom i urednošću. Sve je uvek moralo biti na svom mestu, čisto, uredno i složeno. Ja sam bila ta koja je iz čiste dosade ponekad uneredila kuhinju ili dnevnu sobu, tek toliko da pobegnem iz tog njegovom opsesivno kompulzivnog sveta. I onda kad uz sebe imaš takvog muškarca, naravno da ti nije ni na kraj pameti da bi te on mogao prevariti. Pa kako bi? U toj njegovoj glavi to bi bila kompliacija s kakvom se ne bi znao nositi. Barem sam to mislila.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Jednog ponedeljka otpratila sam ga na posao, spakovala stvari i krenula u luku. Poslovni put u Stokholm, tri dana predavanja i konferencija. Dočekala poruka da let kasni, a potom i da je otkazan zbog tehničkih razloga. Pronašli su mi alternativne letove, ali s polaskom tek poslepodne. Ništa, morala sam nazad kući.

Taksi me ostavio ispred zgrade, a tačno ispred automobila mog muža. Pa kako? Zar on nije na poslu? Ni tu nisam ništa posumnjala. Pomislila sam da je nešto zaboravio. A kad sam ušla u stan čila sam uzdahe iz spavaće sobe. Muške i ženske. I tu mi se konačno upalila lampica. Nisam odmah otišla tamo. Onako voajerski sam stajala u hodniku i slušala kako mi muž kre.e drugu ženu. I to tako strastveno da nisam bila sigurna je li reč o mom mužu. U odrazu u ogledalu u hodniku uspela sam čak da vidim i pozu. Ona je bila naslonjena na krevet, a on ju je "udarao" straga.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Duboko sam uzdahnula, pokušala se smiriti, tiho otišla u kuhinju i napila si nešto žestoko. Trebalo mi je nekoliko minuta da se priberem. Da razmislim što sad. Popila sam još jednu. Koliko god sam bila šokirana, a bila sam, verujte mi, osetila sam nešto što mi se dotad nije nikad dogodilo. Bila sam ljubomorna. I napaljena. Neverovatno. Napalila me pomisao da moj muž kre.e drugu ženu. I da ja to gledam. Maštala sam o toj kombinaciji, dosta puta, čak i da ja učestvujem, ali nikad nisam pomislila da će me tako nešto dočekati u sopstvenoj kući. I tad sam, kao u transu, skinula sve sa sebe i ušla u spavaću sobu.

Šok i nevericu prekinula sam rečima:

"Dragi, sve je u redu. Nisam ljuta, samo mogao si i mene uključiti u ovu priču. Znaš da mi je to maštarija.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

"Možda i nisu to bile te reči, te su mi minute u magli, ali uglavnom kontekst je bio taj. I dalje su bili u šoku, stajali su u uglu sobe, ali smirili su se tek nakon što sam prišla mužu, poljubila ga i - spustila se na kolena. Trebalo mu je malo da se oporavi od šoka, znate već na šta mislim, a kad se oporavio onda je postao onaj čovek kojeg ja nikada nisam upoznala. A ta devojka, plave kose, prekrasnog tela i dalje je stajala, držala je svoju odeću u ruci i nije znala šta da uradi. Pa sam i tu preuzela inicijativu, prišla joj, bacila odeću na pod i počela je ljubiti. Muž je legao na krevet, a ja sam je za ruku odvela do njega. Prolazila sam joj rukama kroz kosu, ljubila po vratu. Tad se opustila i prepustila. I u sledećih nekoliko sati izmenjivali smo se jedno na drugom, u svim mogućim kombinacijama. Ne moram vam to opisivati, možete već zamisliti.

Kraj je bio spektakularan. Nakon što smo nekoliko puta otišli do kraja, ja sam se sva mokra ustala i otišla pod tuš. Bez reči sam se obukla, spakovala još nešto ekstra stvari za svoje putovanje, koje sam kasnije zbog dvojice zgodnih Šveđana produžila za još nedelju dana, i otišla. Njih dvoje su ostali na krevetu u tišini. Nisam mu se više javljala. On me zvao mnogo puta, slao sms-ove, ali s moje strane dobio je zid. U stan sam ušla po ostatak stvari dok je on bio na poslu, a javila sam mu se tek nakon dva meseca s ostatkom dokaza koje sam prikupila protiv njega u međuvremenu i s papirima za razvod.

I nisam se razvela zato što me, eto, muž prevario i time izgubio moje poverenje i bla bla bla, preskočimo sada kliše alibije... Razvela sam se jer sam shvatila da to nije bio muškarac s kojim sam ja bila u braku. Vodio je dvostruki život, kod kuće je bio uglađeni gospodin, a u drugom svetu napaljeni frajer koji kre.e sve redom. Da, ubrzo sam saznala za sve njegove izlete, za suprotan obrazac ponašanja nego kod kuće, za finansiranje drugih žena, lažna poslovna putovanja i slično. I to je to. Razveli smo se, njegov uglađeni svet se srušio i sad i javno živi kao napaljeni tinejdžer, a ja si gradim novi svet. I živim.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

(24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track