NISU BEZOSEĆAJNI: Evo zbog čega muškarce u vezi GRIZE SAVEST
Foto: Profimedia

Obratite pažnju

NISU BEZOSEĆAJNI: Evo zbog čega muškarce u vezi GRIZE SAVEST

Žena -

Iako su istraživanja pokazala da muškarci u vezama osećaju znatno manje krivnje nego žene ni oni nisu bezosećajni i iako to ne pokazuju poput nas, zbog nekih postupaka ipak osećaju grižnju savesti.

Evo 5 razloga zbog kojih ih grize savest:

1. "Bockaju" nas

Često nas znaju "bockati" bez razloga ili u šali, ali zapravo im je žao kada to rade. Znaju da ćemo mi to shvatiti pogrešno shvatiti kao kritiku i provesti sate analizirajući njihove komentare, a njihova namera nije bila da nas povrede. Zato se ponekad osećaju loše nakon što komentarišu naše navike ili izgled.

2. Nisu nežni kao na početku

Kako vreme odmiče, muškarci se sve više opuštaju u vezi. Za njih to opuštanje znači da nas više ne trebaju osvajati kao na početku veze pa prestaju s romantikom i nežnostima. Zbog toga se mi ponekad osećamo zapostavljeno jer mislimo da im više nije stalo do nas, a oni su zapravo srećno uljuljani u ležernu ljubavnu svakodnevicu. Ipak svesni su tog svog propusta i malo ih peče savest.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

3. Zaboravljaju važne datume

Žene su poprilično pedantne po pitanju važnih datuma i vole ih zabežiti u svoje kalendare kako im ne bi promakli. Muškarci su uglavnom zaboravni i dogodi im se da promaše godišnjicu ili naš rođendan. Ne trebamo im zbog toga nabijati grižnju savesti jer dobro znaju da su pogrešili i to ih verujte ipak malo zaboli.

4. Ne vole puno razgovarati s nama

Nije tajna da mi žene možemo pričati satima i da sve volimo analizirati, ali naše jače polovine ipak nisu toliko razgovorljive. Ipak, svesni su da je nama komunikacija važna i žele nas slušati pažljivije. Zato se nemojte naljutiti ako ponekad malo odlutaju tokom razgovora. Ne misle ništa loše i stvarno se trude. A i žao im je što nam ' ne mogu' pružiti onoliko razgovora koliko bismo hteli.

5. Koketiraju s drugim ženama

Bezazleno koketiranje naših jačih polovnca s drugim ženama itekako nas zna uzrujati. Iako ne mogu odoleti da se ne upuste u usputni bezazleni flert svesni su da bi nas to zabolelo pa i njih malo muči grižnja savesti.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

(zadovoljna.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track