(FOTO) VODA SA OVIM ZAČINOM ČINI ČUDA: Pijte ga svaki dan i nestaće vam naslage oko stomaka!
Foto: Profimedia

ISTRAŽIVANJE POKAZALO

(FOTO) VODA SA OVIM ZAČINOM ČINI ČUDA: Pijte ga svaki dan i nestaće vam naslage oko stomaka!

Žena -

Prema istraživanju provedenom u Medicinskom centru Univerziteta "Rush" u Čikagu 2015. godine cimet je dokazano povećao proizvodnju proteina koji pomažu u organizaciji i pohranjivanju informacija.

Cimet može preokrenuti posledice visokokalorične prehrane i sprečiti stvaranje masnih naslaga oko struka. Dovoljno je samo prstohvat dnevno kako biste uživali ove blagodati.

Preliminarno istraživanje, koje je dokazalo sve dobrobiti cimeta, je predstavljeno početkom maja 2017. na konferenciji Američkog udruženja za srčane bolesti. Naučnici su 12 nedelja davali pacovima dodatke u prehrani na bazi cimeta istovremeno ih hranili visokokaloričnom hranom.

Testovi sprovedeni na pacovima pre i nakon završetka eksperimenta su pokazali da su štakori nakon uzimanja dodataka s cimetom imali više antioksidansa i protuupalnih molekula u telu nego pre. Takođe, smanjila im se ukupna kilaža i obim u struku, bez obzira što su jeli masnu i tešku hranu.

Cimet je dokazao da ima puno zdravstvenih koristi. Uz gore nabrojene koristi, tu se ubraja i smirenje probave i poboljšanje rada mozga, konkretnije brže razumevanje novog gradiva, piše Daily Mail.

U istraživanju piše da je dovoljno dnevno staviti prstohvat mlevenog cimeta u kafu ili na zobene pahuljice kako bi se poboljšalo pamćenje.

Začin cimet se radi od kore drveta cimeta, a pun je antioksidansima, pomaže kod smanjivanja nivoa šećera u krvi i može sprečiti razne upale.

U istraživanju sprovedenom 2010. godine u Centru za Primenjene zdravstvene nauke je dokazano da voda s cimetom sadrži dovoljno antioksidanta da smanji šanse za dobivanje prekomjerene težine za čak 23 posto.

(novi.ba)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) SMRŠAO BEZ DIJETE: Ovo je program za 45 kg manje za pet meseci!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track